Bizar: Vrouw voelt vreemde tinteling in hoofd, blijkt kakkerlak

Een 42-jarige vrouw uit India werd bruut gewekt uit haar slaap door een tintelend gevoel in haar neus. De vrouw was bang...

Lees ook

Een 42-jarige vrouw uit India werd bruut gewekt uit haar slaap door een tintelend gevoel in haar neus. De vrouw was bang dat het wellicht een insect was dat haar neus was ingekropen, waarna ze met gierende banden naar het ziekenhuis werd gereden.

Brandend gevoel

In het eerste ziekenhuis waar ze aankwam, keek de dokter met een lampje in haar neus en contacteerde ze andere dokters. De vrouw werd vervolgens naar een ander ziekenhuis verwezen. Daar concludeerde de arts dat een stukje vergroeide huid verantwoordelijk was voor het tintelende gevoel. Maar Selvi hield voet bij stuk: “Ik kon het gevoel niet verklaren, maar ik was zeker dat het een insect was. Er was een tintelende, kruipende sensatie. Telkens wanneer het bewoog, kreeg ik een brandend gevoel in de ogen.”

Vreemd voorwerp

De vrouw werd vervolgens doorverwezen naar een derde ziekenhuis waarbij er werd vastgesteld dat er een ‘vreemd voorwerp’ in haar hoofd zat. “Ik voelde me de hele nacht ongemakkelijk, bleef wakker en wachtte tot ik ’s ochtends naar het Stanley-ziekenhuis kon gaan nadat ik een doorverwijzing had gekregen van de arts van mijn werkgever,” vertelt de vrouw. De artsen kwamen tot de ontdekking dat er in haar schedel tussen haar ogen en vlak bij haar hersene een levende kakkerlak zat. “Als hij daar zou blijven, zou hij snel gestorven zijn en zou de patiënt een infectie ontwikkeld hebben die zich naar de hersenen zou verspreiden”, aldus arts Dr. M.N. Shankar. Na een uur slaagden ze erin om de kakkerlak uit de vrouw haar hoofd te verwijderen met een pincet en een zuigtoestel.

Bron: Mirror, HLN, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook