Het eetdagboek van fitgirl Marit Kloosterboer

Fitgirl Marit Kloosterboer hoopt met haar blog fitwithmarit.nl anderen te inspireren tot een healthy lifestyle.Lengte:&n...

Fitgirl Marit Kloosterboer hoopt met haar blog fitwithmarit.nl anderen te inspireren tot een healthy lifestyle.

Lengte: 1,72 M
Gewicht: 57 KG
Maat: 36/S

MAANDAG
Ik ontbijt met havermout met blauwe bessen, pompoen, pompoenpitten en eiwitpoeder. Op mijn werk eet ik twee kiwi’s, twee rijstwafels met pindakaas en een zwartebonenbrownie. Mijn lunch bestaat uit drie bruine boterhammen: twee met kipfilet, kaas en een gekookt eitje en één met appelstroop en een paar tomaatjes. Onderweg naar huis een eiwitreep en een appel. Thuis kan ik de overgebleven kruidnoten niet weerstaan. ’s Avonds kip met frietjes van zoete aardappel en peultjes. Later op de bank neem ik thee en Tony’s Chocolonely.

DINSDAG
Ik ontbijt met havermout, fruit, kokos, moerbeien, en eiwitpoeder. Na een stevige training eet ik een rijstwafel met pindakaas en één met chocopasta. Mijn lunch bestaat uit twee bruine boterhammen met kipfilet, een gekookt eitje en curry, tomaatjes en pompoen uit de oven met kaneel en koekkruiden. Daarna eet ik kwark met appel en wat kruidnoten. Mijn avondeten is chili met kipgehakt en guacamole. Later eet ik nog een bakje kwark met Tony’s.

WOENSDAG
Ik begin de dag met twee rijstwafels met appelstroop en ga daarna samen met een vriendin naar de sportschool. Na het trainen trakteert ze op wafels, pannenkoekjes, yoghurt, brood met ei, fruit, gemberthee en koffie, een verlaat verjaardagsontbijt. Ik lunch laat met ‘zoats’: havermout met geraspte courgette. Op mijn werk eet ik een stroopwafel en een appel. Mijn avondmaal is linzencurry met kip en bloemkoolrijst. Later nog een eiwitreep en een puntje browniepizza (ja, echt).

DONDERDAG
Ik ontbijt met carrot-mugcake. Ik doe er kwark, rozijntjes en pompoenpitten bij. Na een halfuurtje hardlopen neem ik rijstwafels met pindakaas en chocopasta en twee kiwi’s. Ik lunch met twee boterhammen met hüttenkäse, avocado en pompoen uit de oven. Tussendoor een appel. ’s Avonds eet ik macaroni met kip en groenten en als snack noten en mijn zwartebonenbrownie.

VRIJDAG
Ik begin met havermout met fruit, lijnzaad, pure chocolade en gojibessen. Na een uurtje sporten eet ik een banaan en eiwitreep. Ik zoek een tentje om te werken en bestel een bagel met een paddoburger met kaas en truffelmayo, koffie en thee. Ik app mijn zusje of ze taart komt eten en een kwartier later zitten we aan de cheesecake. ’s Avonds eet ik rijst, een vegaburger, sugarsnaps en paprika. Toe een stukje Tony’s en kwark.

ZATERDAG
Ik ontbijt met havermout met geraspte wortel, eiwitpoeder, rozijnen en pompoenpitten.
In de trein eet ik daarna een noten/fruit-reep, een halve paprika en tomaatjes. Ik lunch buiten de deur en neem een babaganoush-hamburger, zoete-aardappelfrietjes met truffelmayo en spinaziesap. In de trein terug een latte macchiato en een appel. Thuis heeft mijn vriend een glas rode wijn en toastjes met smeersels klaarstaan. Daarna maakt hij roti met kip, zoete aardappel en groente. ’s Avonds drink in de stad nog een gin-tonic.

ZONDAG
Ik ontbijt met pannenkoeken van banaan en pompoen met kwark en rozijnen. Ik deel een eiwitreep met mijn vriend. Ik lunch met een salade van gerookte zalm, hüttenkäse en groente. ’s Middags maak ik een recept voor mijn blog en dat moet geproefd worden: havermoutpizza met chocopasta en frambozen. ’s Avonds eten we boerenkool met rookworst. Een handje noten voordat ik naar bed ga en eenmaal in bed trekken we nog een zak chips open.

Hoe gezond eet zij?

Ralph Moorman: “Een prachtig eetschema van een professional, met veel variatie en voedingswaarde. Ik kan me wel voorstellen dat de vele eetmomenten, zeker zes keer per dag, je op een gegeven moment gaan tegenstaan. Dat je verbranding hoger zou worden door je voedingsinname over meer eetmomenten te verdelen, is achterhaald. Het aantal eetmomenten zou terug kunnen naar drie maaltijden en één tussendoortje in de middag. Dit betekent dat de porties dan groter kunnen. Het voordeel hiervan is dat je minder met eten bezig hoeft te zijn en dat je vertering meer rustmomenten krijgt. Het valt me op dat Marits favoriete havermoutontbijt maar korte tijd verzadigt, en dat is vreemd omdat dit een vezelrijke maaltijd zou moeten zijn. Is de portie te klein? Veel succes en blijf inspireren!”

Reactie Marit: “Ik snap wat je bedoelt, maar ik hou er niet van om vol te zitten. Daarom eet ik vaker kleine porties. Het staat me nooit tegen: eten is elke keer weer een feestje.”

Laatste nieuws