De reden dat we tijdens fashion week witte bandana’s zullen zien

Hoewel we net Fashion Week in Amsterdam achter de rug hebben, is iedereen uit de modewereld nu alweer onderweg naar New...

Lees ook

Hoewel we net Fashion Week in Amsterdam achter de rug hebben, is iedereen uit de modewereld nu alweer onderweg naar New York. Daar start vandaag het fashion spektakel. Wat we op straat veel zullen zien? De witte bandana.

Statement

De bandana werd in de jaren 90 natuurlijk als één van de favorieten op het gebied van accessoires gezien, maar dat is niet de reden dat het populaire item nu ook volop tijdens Fashion Week aanwezig zal zijn. De beweging #TiedTogether, opgericht door The Business of Fashion, wil met de bandana een statement maken. Hoofdredacteur Imran Amed laat in een open brief weten: “Hiermee laten we zien dat we allen humaniteit in tijden van onzekerheid en een dreigende politieke situatie belachelijk achten.”

Shows

Volgens hem zeggen beelden vaak meer dan woorden. Tijdens de Lente/Zomer 2017 show van Tommy Hilfiger werd het initiatief vandaag gelanceerd. Daar droegen zowel de modellen als de gasten allemaal een witte bandana. Ook designers als Diane von Furstenberg, Phillip Lim en Thakoon Panichgul laten weten aan het initiatief mee te zullen doen.

Lees ook: Tommy Hilfiger lanceert nieuwe collectie met Gigi Hadid

Bron: InStyle Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook