Zo verzorg je gekleurd haar goed

Of je nu voor een heftige kleursverandering gaat of dat je je eerste grijze haren wilt verbloemen: zodra je je lokken kl...

Lees ook

Of je nu voor een heftige kleursverandering gaat of dat je je eerste grijze haren wilt verbloemen: zodra je je lokken kleurt, krijg je high maintenance haar. Goed voorwerk en serieus onderhoud is verplicht om een vers glanzend tintje te houden. En zo doe je dat.

Voor het kleuren

Nooit je haar kleuren als het in een slechte conditie is. Dikke kans dat de haarverf dan niet mooi hecht en het in no time vervaagt. Beschadigd haar heeft een ongelijkmatig oppervlak en is hierdoor niet goed in staat de kleurstoffen in te sluiten, zodat de kleurintensiteit veel sneller terugloopt. Verwen je lokken voordat je ze kleurt een paar keer met een extreem voedend masker of intensieve herstelbooster, die alle haarmerken inmiddels wel in de collectie hebben.

Na het kleuren

Schakel na het kleuren over op speciale kleurbescherming zoals kleurbeschermende shampoos. Zulke formules helpen werkelijk de kleur veel langer intens en glanzend te houden. Was je haar niet te vaak en niet te heet: dagelijks wassen, verkeerde producten gebruiken, maar ook veel borstelen of invloeden van buitenaf zoals uv-straling, vuildeeltjes of warmte door de thermische straling van een föhn zijn niet bevorderlijk voor het behoud van een frisse tint. Was je haar na het kleuren ook nooit met te sterk reinigende shampoos of antiroosshampoo. Dit versnelt kleurvervaging. En dat willen we natuurlijk niet!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook