Onthuld: Dit is de meest sexy dansmove voor vrouwen

Je gaat uit met vriendinnen en plots staat ook je crush op de dansvloer. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Gel...

Lees ook

Je gaat uit met vriendinnen en plots staat ook je crush op de dansvloer. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Gelukkig hoef je nu niet meer na te denken bij welke dansmove je in de strijd gaat gooien. Volgens de wetenschap heb je met deze bewegingen namelijk de meeste kans op succes!

Onderzoek

Onderzoekers van de Universiteit van Newcastle vroegen 39 vrouwelijke studenten te dansen op de drumbeat van een lied van Robbie Williams. Door middel van motion-capture-technologie werden die dansbewegingen opgenomen en toegevoegd aan een digitale avatar, die het dansje op beeld uitvoerde. Deze dansende avatars werden vervolgens beoordeeld door heteroseksuele mannen en vrouwen, die hen cijfers moesten geven op basis van aantrekkelijkheid.

Beste moves

Wat bleek? De beste bewegingen worden gemaakt vanuit de heupen, dijen en armen, zoals in het onderstaande filmpje. De jury gaf de beste scores aan de dansers die een grote reikwijdte hadden in de heupzwaai. Ook asymmetrische beenbewegingen (waarbij de benen apart van elkaar bewegen) en niet al te heftige armbewegingen scoorden goed. Deze moves zouden geassocieerd worden met een ‘hoge kwaliteit van motorische controle’, wat weer een signaal is van een goede gezondheid en aantrekkelijk gevonden wordt.

Slechtste moves

Wat je beter kunt laten op de dansvloer volgens het onderzoek? Overdreven zwaaien met de je armen, omdat mensen dit volgens de resultaten associëren met een neurologische aandoening en niet met een goede gezondheid. Óf de moves van deze avatar:

Lees ook: Deze huwelijksdans is waarschijnlijk de beste die je ooit hebt gezien

Bron: Elite Daily, Beeld: YouTube, Istock

Laatste nieuws

Zie ook