Gebroken Patricia Paay: ‘Ik ben kapot, het is een nachtmerrie’

Een week geleden lekten er seksueel getinte foto’s en video’s van Patricia Paay uit. Nu doet ze voor het eerst zelf haar...

Lees ook

Een week geleden lekten er seksueel getinte foto’s en video’s van Patricia Paay uit. Nu doet ze voor het eerst zelf haar verhaal aan tafel bij Eva Jinek. “Het gaat slecht”, begint ze. “Ik ben kapot, het is een nachtmerrie. Je gaat ermee naar bed en je staat ermee op, het is verschrikkelijk.”

Ongeloof

Toen Patricia het nieuws hoorde, geloofde ze het in eerste instantie niet. “Ik dacht: het zal wel onzin zijn. Later heb ik John van den Heuvel gebeld. Zo van: als het zo is, hoe gaat dat dan? En ik heb Peter R. de Vries erbij gehaald”, vertelt ze. “Ik kon het me niet voorstellen. Het duurde lang voor ik het geloofde, dat zoiets kon.”

‘Je wil dood’

De diva noemt de verspreiding van de video’s het ergste dat ze ooit heeft meegemaakt. Ze kon niet geloven dat dit echt gebeurde. “Je denkt: ik wil dood, kan ik ergens in een put zakken? Je wilt gewoon dood, dat is zó erg”, vertelt ze. “Je leven staat totaal op z’n kop. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen niet kunnen bedenken wat voor gevolgen dit heeft. Ik heb een dochter, ik heb nog een vader en een moeder en een lieve man, die zit hier ook niet op te wachten natuurlijk.”

Ze gaat er dan ook vanuit dat het invloed zal hebben op haar carrière. “Ik ben al vijftig jaar op tv. Iemand heeft dat in een klap in kapot gemaakt. In één klap is het weg. Zo ga ik nu de geschiedenis in”, zegt ze. “Ik had twee aanbiedingen, die zijn nu teruggetrokken.”

Dader

Patricia laat weten dat ze wist dat de video’s werden gemaakt. “Ja, ik wist dat dat opgenomen was. Op dat moment vond ik dat goed”, vertelt ze. “Iedereen doet wel eens iets geks. Je verwacht alleen niet dat zoiets gedeeld wordt. Dit was de eerste keer dat ik dit deed. Ik had natuurlijk beter moeten weten, zeg ik eerlijk.”

Wie er achter het verspreiden van de video’s zit, denkt ze ook te weten. Dat deelt ze vooralsnog alleen met de politie, bij wie ze aangifte heeft gedaan. “Er is iemand die me al tijden zwart probeert te maken en me probeert te chanteren”, liet ze eerder al weten.

Er loopt al een tijdje een civiele zaak tegen een handelspartner van de blondine. Aan Jinek vertelt ze te vermoeden dat die persoon te maken heeft met het lekken van de beelden.

Steun

Patricia krijgt veel steun van haar familie, vrienden en haar kersverse man. “Hij zegt: ik hou van je. We komen er wel uit. Als we echt zoveel van elkaar houden als we zeggen dat we doen, dan kunnen we dit aan.” Al zegt ze wel over de schadevergoedingen die ze van websites die de beelden hebben geplaatst eist: “Geen geld in de wereld maakt dit goed, dit kun je niet verrekenen. Hier kom ik nooit meer overheen, dit gaat niet weg.”

Maar ze geeft niet op. “Dit moet nooit meer gebeuren, ik moet hier wat aan aan doen. Kin omhoog en face it. Dit wordt mijn strijd.”

Lees ook: Ambulance voor Paay op eigen bruiloft

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook