Zwaar mishandelde homo-echtpaar doet verhaal

Dinsdagavond zijn in het programma Opsporing Verzocht beelden getoond van de zware mishandeling van een homoseksuee...

Lees ook

Dinsdagavond zijn in het programma Opsporing Verzocht beelden getoond van de zware mishandeling van een homoseksueel (51 en 55) echtpaar op de De Ruijterkade in Amsterdam vorig jaar. Op de beelden is te zien hoe drie jongens de mannen belagen.

Wat vooraf ging

Het drietal had hun slachtoffers hoogstwaarschijnlijk op het oog wegens hun seksuele geaardheid, zo schrijft AT5. Op de beelden is te zien dat de jongens de mannen met hun scooters de pas afsneden, waarna de mannen vielen en werden toegetakeld. Het duurde niet lang voor enkele studenten de mannen te hulp schoten en de jongens wegjoegen. De omstanders wisten de jongens nog vast te leggen op camera én ze zijn ook gefilmd door een bewakingscamera. Een van de mannen lag voor langere tijd in het ziekenhuis. Een van de omstanders die de mannen hielp, werd vervolgens ook uitgescholden.

Agressief gedrag

Eén van de slachtoffers deed deze week zijn verhaal bij Opsporing Verzocht. “Ik loop al 52 jaar gezellig rond in Amsterdam en dit is eigenlijk de eerste, ergste en gelijk de grootste keer dat mij zoiets overkomt en daarom kan ik er ook niet tegen dat dat zomaar gebeurt”, vertelt de man. Hij ging op zaterdagavond 15 oktober samen met zijn echtgenoot naar een verjaardag in Amsterdam Noord. Terwijl het stel samen feest viert, nemen de daders achter Amsterdam Centraal rond 00.30 uur de pont naar Noord. Wat de drie mannen precies in Noord zijn gaan doen is niet duidelijk, maar na slechts een halfuur zijn ze alweer terug en stappen ongeveer als laatsten met hun scooter op de pont van 01.52 uur. Ook het echtpaar neemt deze pont. Omstanders horen hoe de drie jongens de mannen op de pont uitdagen en telkens ‘homo’ naar ze roepen, laat AT5 weten. “Het was aardig druk op de hele pont. We reden met onze scooter dus door tot bijna vooraan. En ja, daar begon het, eigenlijk. Ik stond aan de ene kant van de scooter, m’n vriend aan de andere kant. Dus die had zoiets van: kom maar hier staan. Toen zei die ene gast al van: ja hou je vriendje maar bij je. Stelletje homo’s. En ja, wat zit je nou te kijken? Wat is er dan? Moet je wat? Nou daar begon het agressieve gedrag mee. We zijn nergens op ingegaan. We hadden zoiets van: laat maar zitten. Het zal wel.”

Nadat ze arriveren op Amsterdam Centraal breekt de hel los. Op dat moment rijdt het koppel achter de mannen, maar opeens remmen zij en snijden de twee achter hen zo af, dat ze beiden van hun scooter vallen. De man achterop duwt eerst zijn eigen vriend weg en schopt dan meteen de bestuurder. Ook zijn echtgenoot krijgt klappen en wordt het fietspad opgesleurd en mishandeld. “Meteen werd je aan alle kanten eigenlijk in elkaar getrapt. Zomaar uit het niets eigenlijk. De eerste schop, klap, was gelijk m’n lampje uit. M’n partner lag op de grond. Die kreeg een knietje en schoppen en een paar klappen tegen z’n gezicht. Dus z’n hele ene kant van z’n gezicht lag helemaal open van boven tot onder z’n kin. En dat is gewoon, ja, drama. We konden gewoon niets doen. Dan sta je zo machteloos.”

Bron: AT5, Opsporing Verzocht

Laatste nieuws

Zie ook