De waarheid achter de mental breakdown van Britney Spears

Precies tien jaar geleden ging het fout met Britney Spears. Op 16 februari 2017 liep ze een kapperszaak in en schoor haa...

Lees ook

Precies tien jaar geleden ging het fout met Britney Spears. Op 16 februari 2017 liep ze een kapperszaak in en schoor haar lange blonde lokken eraf. Die vrijdag was het begin van een jaar waarin Britney niet alleen haar dierbaren verloor, maar ook bijna zichzelf. Vandaag de dag is ze een nieuw mens, maar hoe kon het zover komen?

Kleine dingen

De popster groeide op in de spotlights; van optreden met The Mickey Mouse Club tot haar relatie met Justin Timberlake. De hele wereld zag haar van onschuldig meisje veranderen in een wereldster. Soms werd het haar teveel. Dan praatte ze over haar droom om op een dag een normaal leven te leiden in een normaal huis met een man en kinderen. “Alles wat ze wilde was een familie en genieten van de kleine dingen”, vertelt een vriendin. “We wisten allemaal dat dat nooit zou gebeurden, maar voor haar was die gedachte een manier om te ontsnappen aan haar leven als beroemdheid.”

Toen ze Kevin Federline ontmoette en twee kinderen met hem kreeg, kwam haar grootste wens uit. “Toen ze uit elkaar gingen verloor ze niet alleen haar man, maar ook haar droom.” Die maanden voor de dag dat ze instortte, vroeg de moeder van twee een scheiding aan van de man die de liefde van haar leven had moeten zijn. “Ze brak. Ze geeft zich altijd helemaal in een relatie en met Kevin was dat niet anders.”

Rehab

De newly single kon niet omgaan met de pijn en zocht toevlucht in het nachtleven. Ze werd besties met Paris Hilton en Lindsay Lohan en maakte nacht na nacht clubs onveilig. Familie en vrienden maakten zich zorgen om Britney en moedigden haar aan om naar rehab te gaan. Ze hield het welgeteld 24 uur uit en spong toen weer op het vliegtuig naar huis.

“Het eerste wat ze deed was proberen haar kinderen te bezoeken, maar ze kreeg te horen dat ze eerst hulp moest zoeken. Ze flipte.” Ze gaf op en bevond zich niet veel later in een kleine kapsalon. Ze zei dat haar extensions te strak zaten en alles eraf moest. Toen ze gevraagd werd om daar nog eens goed over na te denken, besloot ze het zelf te doen. Met paparazzi loerend voor de ramen schoor ze haar hoofd kaal en verscheen de volgende dag op iedere voorpagina.

Kaal

De dagen daarna werd vermoed dat ze naar de tondeuse greep, omdat ze niet wilde dat er een drugstest op haar lokken werd gedaan. Al snel werd echter duidelijk dat het niet zomaar een break down was, maar een cry for help. “Het was letterlijk een manier voor haar om te ontsnappen aan haar verleden. Ze had het gevoel dat anderen controle hadden over haar leven. Ze had het gevoel dat iedereen haar altijd vertelde wat ze moest doen, hoe ze zich moest gedragen, wat ze aan moest trekken, hoe ze haar haren moest stijlen… Ze voelde zich een pop. Haar hoofd kaalscheren was daar een reactie op, ze had een duidelijke boodschap: ze wilde de baas over haar eigen leven zijn.”

De insider sluit af: “In zekere zin hebben wij haar dit aangedaan. Ze had zo hard gewerkt, maar had eigenlijk niks. Geen man, geen toegang tot haar kinderen, een gebroken relatie met haar familie en geen controle over haar eigen leven. Ze voelde ze nutteloos.”

Zie ook: Trailer van film over leven Britney

Bron: E! Online, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook