Willem Holleeder zegt dat zus Astrid liegt

Willem Holleeder nam vandaag plaats in de rechtbank van Amsterdam. Zijn zus Astrid bracht vorige jaar een boek over hem...

Lees ook

Willem Holleeder nam vandaag plaats in de rechtbank van Amsterdam. Zijn zus Astrid bracht vorige jaar een boek over hem uit en hij liet vanochtend dan ook duidelijk merken daar nog steeds geïrriteerd over te zijn.

Leugenaars

De Amsterdamse ’topcrimineel’ herhaalde vandaag dat volgens hem zijn zussen leugenaars zijn. “Al het gezeur ligt niet aan de rechter-commissaris of mijn advocaten, maar aan Astrid. Zij wil de regie houden. Ze wil in alle opzichten de regie voeren. Eerst mocht ik zelf niet meer bij de verhoren door de rechter-commissaris zijn, toen moest mijn advocaat weg, toen beriepen mijn zussen zich op hun verschoningsrecht, toen kwam het boek van Astrid en nu wil ze weer alleen door de rechtbank worden verhoord. Er is steeds iets nieuws”, zei hij tijdens de korte zitting. “Astrid wil niet dat Sonja als eerste wordt gehoord. Dan kan ze haar niet sturen. Daarom willen wij Sonja juist als eerste ondervragen.”

Mediahype

Willem is ervan overtuigd dat Astrid de voortgang van zijn strafproces moedwillig saboteert. Zijn zussen willen bijvoorbeeld niet meer achter gesloten deuren getuigen, zoals eerst wel het plan was, maar in de openbaarheid van de rechtszaal. “Dan kan ze er samen met Peter R. de Vries weer een nieuwe mediahype van maken”, reageert Holleeder. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren, wordt woensdag besloten.

Judas

Het boek Judas van Astrid Holleeder was het best verkochte boek van 2016. Astrid bracht het boek uit als een soort testament voor haar dochter en tv-presentatrice Miljuschka Witzenhausen, zodat zij precies weet hoe het leven van haar moeder eruit heeft gezien. Ze is er namelijk van overtuigd dat haar broer Willem haar hoe dan ook om het leven zal brengen. Volgens zijn zus heeft Willem Holleeder, die momenteel in vast zit, zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. In haar boek schrijft Astrid tot in details over de periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012, maar ook hun heftige verleden.

Lees ook: Astrid Holleeder duikt onder door dodenlijst broer

Bron: NU, AD, NOS, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook