20-jarig meisje heeft het gezicht van een 60-jarige

De 20-jarige Zara Hartshorn ziet er vanwege een zeldzame aandoening uit als een oud besje, maar nu ze een facelift heeft...

Lees ook

De 20-jarige Zara Hartshorn ziet er vanwege een zeldzame aandoening uit als een oud besje, maar nu ze een facelift heeft gehad, heeft ze nu weer het gezicht van iemand van haar leeftijd.

Aandoening

Zara lijdt aan Cutis Laxa, een zeldzame bindweefselaandoening. De huid trekt zich makkelijk op en gaat in plooien langs het lichaam hangen. Er zijn zo’n 2000 mensen ter wereld die last hebben van deze ziekte, waarvoor tot op de dag van vandaag geen behandeling tegen bestaat. Ook de moeder van Zara en twee van haar zes broers en zussen lijden aan de aandoening. In Engeland hebben zo’n 30 mensen deze ernstige ziekte. Het meisje werd flink gepest met haar ziekte en werd uitgescholden voor ‘aap’ en ‘oma’.

Nieuw gezicht

Een Amerikaanse plastisch chirurg besloot het meisje gratis te helpen. Door de facelift heeft Zara een nieuw gezicht gekregen. Een boost voor haar zelfvertrouwen. Door de ingreep ziet Zara er stukken jonger uit en durft ze weer over straat. Ze heeft zelfs een jongen aan de haak geslagen. Bekijk HIER.

Bron: Metro UK, RTL, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook