De The Voice-winnaars door de jaren heen

Gisterenavond was het dan eindelijk zover: de finale van het zevende seizoen van The Voice of Holland. Pleun Bierbooms g...

Lees ook

Gisterenavond was het dan eindelijk zover: de finale van het zevende seizoen van The Voice of Holland. Pleun Bierbooms ging er uiteindelijk met de winst vandoor en er staat haar hopelijk een geweldige carrière te wachten. Zes zangers en zangeressen gingen haar immers voor, dus Pleun weet in ieder geval wat haar te doen staat. Of misschien nog wel belangrijker, wat ze juist niet moet doen…

And the winner is…

Seizoen 1: Ben Saunders

Binnen een paar seconden wist Tattoo Ben de juryleden te overtuigen met zijn prachtige versie van het nummer Use Somebody. Hij werd binnen no time benoemd tot de gedoodverfde winnaar en hoewel hij aardig wat concurrentie had, wist Ben er inderdaad met de winst vandoor te gaan. Er stond hem een grote carrière te wachten, maar op twee albums en wat succesvolle singles na, bleef het op het gebied van muziek akelig stil. Vier jaar na zijn deelname aan het talentenprogramma, hing hij zijn muziekcarrière aan de wilgen en werd hij lid van motorclub Satudarah. In 2015 kwam hij nogmaals negatief in het nieuws wegens het mishandelen van een verkeersregelaar en werd hij begin dit jaar veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en 180 uur taakstraf. Het ziet er dan ook naar uit dat we Ben niet zo snel meer op het podium gaan terugzien. Pleun, zo moet het dus niet!

Seizoen 2: Iris Kroes

Na het eerste seizoen was heel Nederland officieel hooked aan The Voice en het kon dan ook niet anders of er zou een tweede seizoen komen. Onder de vleugels van coach Marco Borsato mocht de nuchtere Friezin uiteindelijk de bokaal van Ben Saunders overnemen. Ze ging met Marco mee op tour en bracht meerdere singles uit, maar helaas kwamen die niet bepaald hoog in de hitlijsten. Toch is het voor Iris allemaal goed gekomen en boekte ze succes met haar theatershow Irisitible door heel Nederland.

Seizoen 3: Leona Philippo

Met haar auditie zette ze heel de zaal op zijn kop en het was dan ook vanaf het begin al duidelijk dat de voormalige achtergrondzangeres van Trijntje Oosterhuis de winnares van het derde seizoen zou worden. Helaas bleef het na het avontuur van The Voice akelig stil rondom Leona. Toch bleek de zangeres ook nog een hele andere kant te hebben, namelijk de rol van dirigente. Zo won ze vorig jaar het tv-programma Maestro. Leona liet het zingen natuurlijk niet helemaal aan zich voorbij gaan en was afgelopen december dan ook met Carlo Boszhard en Nicolette van Dam te zien in The Christmas Show in de Ziggo Dome.

Seizoen 4: Julia van der Toorn

Ze was tijdens haar auditie nog maar achttien jaar oud, maar wist met een creatieve uitvoering van het bekende nummer Oops I Dit It Again terecht de show te stelen. Toen ze twee jaar later meedeed met het programma De Beste Zangers van Nederland onder haar nieuwe artiestennaam Julia Zahra, wist ze met het nummer Zij Gelooft In Mij – wat ze samen met Lange Frans deed – opnieuw heel Nederland te verbazen met haar geweldige stem. Ze besloot zich gelijk op Nederlandstalige liedjes te focussen en bracht na haar deelname de nummers Geen Held, Ik Blijf Bij Jou en Met Mijn Ogen Open uit. Ja ja, van dit talent gaan we zeker nog meer van horen.

Seizoen 5: O’G3NE

Dat drie zussen zoveel talent hebben en zo op elkaar ingespeeld zijn, verbaast ons ook nog steeds. Lisa, Amy en Shelley wisten in 2014 de talentenjacht te winnen en boekte van alle winnaars misschien wel het meeste succes. Ze waren de populairste groep ooit tijdens De Beste Zangers van Nederland en toerden met hun debuutalbum We Got This door heel Nederland met een bijna uitverkochte theatertour. De drie dames zullen dit jaar nog een grote stap in hun carrière maken, aangezien ze ons land gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Wij zijn er zeker van… O’G3NE, douze points!

Seizoen 6: Maan de Steenwinkel

Hoewel het nog niet zo heel lang geleden lijkt, is het alweer een jaar geleden dat de prachtige Maan de winst op haar naam mocht schrijven. Voor haar hit The Perfect World, die overigens geproduceerd werd door niemand minder dan DJ Hardwell, ontving ze het afgelopen jaar en gouden plaat. Ook het nummer Ride It deed het goed en onlangs zong ze bij de liveshows van The Voice voor het eerst haar nieuwe single Give You All I Got. Met de carrière van Maan zit het dus wel goed!

Bron: Lindanieuws Beeld: ANP, The Voice of Holland

Laatste nieuws

Zie ook