Dit is wat je volgens doktoren nooit moet eten

Hoe vaak krijg je tijdens je zoektocht naar een gezonde levensstijl quotes als “Je bent wat je eet” en “Elk pondje gaat...

Lees ook

Hoe vaak krijg je tijdens je zoektocht naar een gezonde levensstijl quotes als “Je bent wat je eet” en “Elk pondje gaat door het mondje” van je omgeving te horen. Een healthy lifestyle is niet zo makkelijk als het lijkt, maar als je alles met mate eet kom je al heel ver. Toch is er één ding dat je volgens dokters te allen tijde moet vermijden.

Schadelijk

Christopher Calapai, een gecertificeerd deskundige in osteopathische geneeskunde uit New York, vertelt namelijk dat je voedsel wat gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën bevat beter uit je voedingspatroon kan halen. Dit zijn inderdaad aardig wat lastige thermen achter elkaar, maar waar het volgens hem op neer komt is dat producten die transvetten bevatten niet bepaald gezond voor je zijn. Zo vertelt hij dat het een soort kunstmatig vet is die erg schadelijk is voor onze gezondheid.

Houdbaarheid

Ook Candice Seti, schrijfster van het boek The Weight Loss Therapist, vertelt dat transvetten ervoor zorgen dat de voeding een langere houdbaarheid krijgen. Volgens haar is het voor ons lichaam erg moeilijk om dit af te breken en blijft het hierdoor in onze vetweefsel hangen. Ook zou het ons lichaam hinderen om producten als eiwitten en gezonde vetten op te nemen.

En ja, die ‘gevaarlijke’ transvetten zitten dus in gefrituurd eten als friet en margarine, maar ook in bewerkte snacks als crackers, popcorn en pizza uit de supermarkt. Mocht je dus echt op zoek zijn naar een gezondere levensstijl, is het wellicht niet heel verkeerd om je hier wat beter in te verdiepen.

Lees ook: Dit is het meest ongezonde deel van je fastfood-maaltijd

Bron: Who What Wear Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook