Meisje heeft als enige ter wereld een hart dat naar buiten klopt

De zevenjarige Virsaviya Borun-Goncharova is in alles een uniek kind. Naast dat ze de zeldzame aandoening heeft dat haar...

Lees ook

De zevenjarige Virsaviya Borun-Goncharova is in alles een uniek kind. Naast dat ze de zeldzame aandoening heeft dat haar hart buiten haar borstkas klopt, is ze ook nog eens de enige ter wereld die dit heeft. Bij de geboorte werd haar verteld dat ze niet lang zou leven, maar de inmiddels zevenjarige Virsaviya is er gelukkig nog steeds.

Overlevingskans

Dat nam niet weg dat haar ouders zich destijds grote zorgen maakten om hun dochter. De overlevingskans van baby’s met deze bijzondere aandoening is normaal gesproken erg klein, maar Virsaviya bleek de uitzondering op deze regel. Doordat het hart buiten het lichaam van Virsaviya zit, is het erg kwetsbaar en heeft ze ook een veel te hoge bloeddruk. Toch is de zevenjarige er vandaag de dag nog steeds en is ze volgens haar moeder een mooi en lief kind, die nooit klaagt over haar situatie.

Bescherming

En dat is bijzonder, aangezien Virsaviya het niet bepaald makkelijk heeft. Zo is het spelen met andere kindjes onmogelijk, aangezien een val op de buik haar fataal kan worden. Ook wordt ze door artsen streng in de gaten gehouden. Toch is er ook hoop voor Virsaviya en haar ouders. Ze kan op latere leeftijd eventueel een zware operatie ondergaan om haar hart een betere bescherming te geven.

Trots

Virsaviya schaamt zich totaal niet voor haar aandoening en poseert dan ook regelmatig voor de camera van haar moeder, die een speciaal Instagram-account voor haar dochter heeft gemaakt. Ook voelt ze zich speciaal, omdat ze de enige ter wereld is met een hartje aan de buitenkant. De ouders van Virsaviya zijn dan ook super trots op haar en kunnen zich een leven zonder hun dochter niet voorstellen. Haar moeder moet haar hart dan ook elke dag even aanraken. “Ze houdt van mij en van mijn hart”, aldus Virsaviya.

Lees ook: Vrouw leeft in afgelegen hutje door bizarre allergie

Bron: Libelle Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook