Vrouw halveert gewicht door speciale app

Een gezonde levensstijl aannemen is makkelijk gezegd dan gedaan. Jasmine Norman woog op haar 24ste maar liefst 140 kilo...

Lees ook

Een gezonde levensstijl aannemen is makkelijk gezegd dan gedaan. Jasmine Norman woog op haar 24ste maar liefst 140 kilo en at onder andere elke dag een liter ijs. Tot ze kennismaakte met een app die haar leven totaal veranderde.

Junkfood

Al sinds haar elfde had Jasmine problemen met haar gewicht. Ze werd gediagnostiseerd met hypothyreoïdie, oftewel een trage schildklier die te weinig schildklierhormoon aanmaakt, waardoor haar gewicht in een snel tempo toenam. Toen het gewicht op de weegschaal op een gegeven moment boven de 140 kilo uitkwam, verloor Jasmine zichzelf in junkfood. “Ik werd steeds dikker en dikker. Ik wilde als tiener alleen maar de deur uit om ongezond voedsel naar binnen te werken”.

Overval

Hoewel ze af en toe wel een dieet probeerde te volgen, ging dat vaak al snel mis omdat de vriendinnen om haar heen al die dingen wel gewoon konden blijven eten. Jasmine trok steeds vaker grote shirts aan en droeg in de zomer alleen maar lange broeken en lange truien. Toen ze een gewapende overval meemaakte en haar relatie ook nog eens strandde, was daar het moment dat ze haar levensstijl rigoureus om wilde gooien.

App

Ze downloadde de app MyFitnessPal, waardoor ze precies kon bijhouden wat ze op een dag at. “Ik had een lange tijd niet voor mezelf gezorgd, maar had nu alle controle in eigen handen”. Ze legde zichzelf het maximum op van 1200 calorieën per dag en naast het eten van gezonde voeding begon ze ook dagelijks naar de sportschool te gaan. De kilo’s vlogen eraf en de weegschaal tikt inmiddels de 78 kilo aan, iets waar ze al die jaren alleen nog maar van kon dromen. “Ik heb mezelf de afgelopen jaren verwaarloosd, altijd gedacht dat ik niks kon. Maar ik ben het bewijs dat het wél kan. Het is zwaar, maar als je het echt wil kan je het”. Bekijk *HIER* hoe Jasmine er nu uit ziet.

Lees ook: Vrouw valt veel af nadat ze ontdekt wat haar dik maakt

Bron: Daily Mail Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook