Vrouw besluit zwangerschap door te zetten om speciale reden

Dat een zwangerschap niet altijd over rozen gaat, blijkt wel uit het verhaal van Keri en Royce Young. Bij 19 weken...

Lees ook

Dat een zwangerschap niet altijd over rozen gaat, blijkt wel uit het verhaal van Keri en Royce Young. Bij 19 weken kwamen zij erachter dat hun dochter Eva ter wereld zou komen zonder volledig ontwikkelde hersenen. Toch besloot het stel de zwangerschap niet af te breken en wel om een heel bijzondere reden.

Organen

Met de gedachte in hun hoofd dat hun baby Eva na de geboorte niet langer dan een paar dagen zou leven, maakte Keri alsnog de beslissing om de volledige zwangerschap uit te zitten. Hoewel Eva’s hersenen niet voldoende ontwikkeld waren, was er met haar andere organen niks aan de hand. Keri twijfelde dan ook geen moment om haar zwangerschap voort te zetten, zodat de organen van haar dochter beschikbaar kunnen worden gesteld voor anderen.

Trots

Haar man Royce deelde het emotionele verhaal van het stel op Facebook. “Op de avond voordat ik naar New Orleans vertrok keek ik naar mijn prachtige vrouw die rustig lag te slapen op de bank. Ik keek naar hoe ze daar lag, met haar dikke buik met daarin onze schoppende dochter. Onze dochter die niet langer dan een aantal dagen zou leven. Het overviel me, hoe geweldig deze vrouw is”, schrijft hij. Ook laat hij in zijn post weten ontzettend trots te zijn op zijn vrouw. “In de acht jaar dat we getrouwd zijn (en de 15 jaren dat we samen zijn) heb ik veel momenten gehad waarop ik dacht: “Holy crap, deze vrouw waar ik mee getrouwd ben. Maar dit moment was anders. Ik realiseerde me niet alleen dat ik getrouwd ben met mijn beste vriendin, maar met een heel speciaal mens.”

Doel

Ondanks dat Keri ervoor koos om de zwangerschap door te zetten om zo de organen aan anderen te kunnen doneren, vinden ze ook dat het hun taak is om de baby kennis te laten maken met haar ouders. “Eva leeft en onze dochter verdient het om haar moeder en vader te ontmoeten. Het geeft ons een doel om door te gaan”, aldus Royce. Lees *HIER* zijn hele verhaal.

Lees ook: Vrouw kreeg bleek in haar water om abortus te ondergaan

Bron: Metro Beeld: Facebook, iStock

Laatste nieuws

Zie ook