Zogenaamde wielrenner ‘Renner Rafke’ blijkt serieverkrachter

Er was maar één aangifte nodig om ‘Renner Rafke’ op te sporen en te arresteren. De 36-jarige man uit Antwerpen word...

Lees ook

Er was maar één aangifte nodig om ‘Renner Rafke’ op te sporen en te arresteren. De 36-jarige man uit Antwerpen wordt ervan verdacht in vijf jaar mogelijk 230 vrouwen te hebben verkracht en beroofd. Geen van hen durfde aangifte te doen, tot daar vorig jaar september een einde aan kwam.

Fruitsap met gin

De 44-jarige vrouw ontmoette de man op een datingsite en ze spraken af op een parkeerplaats bij Hasselt. “Hij is bij me in de auto gestapt en heeft me een kus op mijn wang gegeven. Het ging snel”. Toen de man een klein flesje tevoorschijn haalde, waar volgens hem fruitsap met gin in zat, begon de vrouw toch een beetje te twijfelen. Na veel aandringen van Rafke nam ze toch een slok, het bleek echter geen fruitsap met gin te zijn. De vrouw werd een paar uur later versuft wakker, nadat ze een slok had genomen van een verdovend mengsel van vloeibare xtc en alcohol. De verdachte was er met al haar spullen vandoor gegaan, maar eenmaal aangekomen bij het politiebureau ontdekte ze dat ook haar slipje was verdwenen en ze verkracht was.

Moordenaar

Via datingsites noemde ‘Rafke’ zich elke keer weer anders en ook zijn profielfoto waarop hij als wielrenner poseert was gewoon van internet geplukt. Hoewel het bij de meeste vrouwen om verkrachting en beroving gaat, sluit de politie ook niet uit dat de man een (serie)moordenaar is. Zo liet hij een dag voor zijn arrestatie een vrouw voor dood achter in de duinen aan de Belgische kust. Ook zijn er mogelijk een aantal vrouwen overleden aan het drankje dat hen werd toegediend. Aanklager Jef Vermassen vertelt dat de verdachte alle tekenen van een gevaarlijke psychopaat heeft. “Zo iemand kickt erop anderen in zijn macht te hebben. Iemand drogeren past in dat plaatje, omdat je met iemand die buiten bewustzijn is je eigen zin kan doen. Dit soort daders gaat vaak steeds verder en doet het steeds vaker”.

Lees ook: Moeder doet bizarre uitspraken over haar zoon, die seriemoodenaar is

Bron: AD Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws

Zie ook