Deze 80’s beautytrend maakt een comeback

Vraag jij je ook weleens af wat je in hemelsnaam dacht toen je in de 80's roze oogschaduw, blauwe mascara en een dikke l...

Vraag jij je ook weleens af wat je in hemelsnaam dacht toen je in de 80’s roze oogschaduw, blauwe mascara en een dikke laag blush op je gezicht had? Guess what: het kan weer.

Extreem

Van Balenciaga en Saint Laurent tot Rodarte en Isabel Marant; tijdens de SS17 catwalk shows waren de beautylooks één en al 80’s inspired. Op de catwalk van Louis Vuitton kwam kleurrijke oogmake-up in paars, blauw en groen voorbij en Kabuki, de visagist achter de Jeremy Scott show, blies gekleurde mascara nieuw leven in. Wat vooral niet te missen was bij shows als Adam Selman, Emporio Armani en Fenty x Puma, was de knallende blush. Nét iets hoger aangebracht dan normaal, om de jukbeenderen een lift te geven. “Het was een tijd van extremen in muziek, fashion én make-up… een tijd van creativiteit”, vertelt make-up artist Pat McGrath.

Niet helemaal overtuigd? Geen zorgen, dit voorjaar wordt opvallende make-up wel in een modern jasje gestoken. Kies één gezichtsonderdeel waar je een statement wil maken en houd de rest rustig. Bijvoorbeeld opvallende ogen gecombineerd met nude lippen en een frisse huid.

Lees ook: Trend alert! Nineties nails

Bron: Allure, Beeld: iStock

Laatste nieuws