Yolanthe over Reunited: ‘Ik heb zonder mijn vader geleefd, dus ik begrijp deze mensen’

Yolanthe is terug op de Nederlandse televisie. Vanavond begint haar RTL programma Reunited, waarin ze mensen bij elkaar...

Lees ook

Yolanthe is terug op de Nederlandse televisie. Vanavond begint haar RTL programma Reunited, waarin ze mensen bij elkaar brengt die elkaar jaren hebben moeten missen. Wij spraken haar.

Herenigd

“Ik heb vroeger een aantal jaren zonder mijn vader geleefd en ben uiteindelijk herenigd met hem. Dus ik weet hoe het is om te leven zonder iemand waar je heel erg van houdt”, legt ze uit. Ook nu heeft ze met één van haar zussen geen contact meer. “Zij heeft gebroken met de hele familie. Er is geen oorlog, ik gun haar echt het allerbeste, maar er is nu gewoon even geen contact. Die keuze hebben we zelf gemaakt. Dat is anders dan in mijn programma. Daar willen mensen elkaar dolgraag terugzien, maar lukt het ze niet vanwege andere problemen. Die mensen breng ik bij elkaar.”

Hechte band

Het programma was emotioneel niet alleen voor de kandidaten, maar ook voor Yolanthe heftig. “Je bent tien dagen met die mensen in het buitenland, dat creëert al heel snel een hele hechte band. Die mensen hebben met mij hun hele leven gedeeld. Het moment dat ze herenigd worden is een van de meest intense momenten van hun leven, waar ik dan getuige van ben. Ze geven zichzelf helemaal bloot”, vertelt ze. “Ik woon in Turkije, dus ben ook ver van mijn dierbaren, maar niet in het hart. Ik heb de mogelijkheid om te zeggen: ik stap in het vliegtuig. De mensen in mijn programma hebben die mogelijkheden niet. Daarom is het programma er, om die mensen te helpen.”

Het hele interview bekijk je hierboven.

Lees ook: Yolanthe doet boekje open over Cabau familieruzie

Interview: Annemijn van Meeuwen, Beeld & Edit: Sanne Bakker

Laatste nieuws

Zie ook