Moeder Jean uit The Voice vertelt haar kant van het verhaal

Na de spetterende finale van vorig week, was het deze week weer tijd voor de eerste aflevering van The Voice K...

Lees ook

Na de spetterende finale van vorig week, was het deze week weer tijd voor de eerste aflevering van The Voice Kids. Waar je bij de volwassen editie af en toe stijl achterover slaat van het talent, weten deze kinderen pas echt je hart te raken. De 13-jarige Syrische vluchteling Jean wist niet alleen een diepe indruk te maken op de jury, maar ook op de rest van Nederland. Jean vertelde tijdens de talentenjacht dat hij moest vluchten voor het oorlogsgeweld, nadat zijn huis was gebombardeerd en zijn vader was overleden. Dat blijkt echter niet het geval te zijn, zo meldt het AD. Jeans neef en vader meldden zich opeens, zij beweren dat de familie helemaal niet gevlucht is en dat hun verhaal is verzonnen. Nu doet de moeder van Jean eenmalig haar verhaal.

Geloof

De vrouw bevestigt dat Jeans vader nog in leven is, maar de jongen had daar geen weet van. “Ongeveer 4,5 jaar geleden is de vader van Jean ervandoor gegaan met een andere vrouw. Vanuit het Christelijke geloof mag hij niet trouwen met iemand anders. Hij heeft me achtergelaten en is naar Amenië gegaan met een andere vrouw.” De reden dat Jean dat niet vertelde bij The Voice Kids is dan ook heel simpel volgens de vrouw: hij wist dit niet. “Hun vader sloeg de kinderen en hongerde ze uit. De moeder wilde niet dat ze hem nog meer gingen haten, dus heeft ze gezegd dat hij dood is. ‘Jullie hebben geen vader, hij is dood’, zei ze.” Jean had wel contact met zijn vader via Facebook, de dag van de uitzending. Daarin zegt hij ‘jij bent mijn vader niet. Jij bent dood. Ik haat je.”

Smokkelaar

Tot de scheiding woonde het gezin in Libanon. Volgens een woordvoerder van de moeder mogen ze in hun cultuur niet als gescheiden vrouw alleen wonen. Dus moest de moeder met haar kinderen terug naar Syrië, schrijft het AD. “Ze is zelf Syrische en haar ouders wonen daar ook. Vanwege hun financiële situatie zijn ze bij hen ingetrokken. Het gezin was arm. Toen brak de oorlog uit. Ze zijn daar nog drieënhalf jaar gebleven, vervolgens heeft ze besloten om met haar kinderen via een smokkelaar naar Europa te gaan.”

Dat de vader van Jean contact met de jongen zocht, komt volgens de moeder door de aandacht die haar zoon kreeg. “Hij ziet dat Jean lekker zijn ding doet in Nederland. Daar kan hij blijkbaar niet tegen. Hij sprak op Facebook met hem op de dag dat de auditie werd uitgezonden. Jean dacht oprecht dat zijn vader was overleden.”

Familiedrama

De moeder vindt het verschrikkelijk dat haar zoon nu slachtoffer wordt van het familiedrama dat zich binnen het gezin heeft afgespeeld. “Er zijn nu al duizenden reacties over Jean, die allemaal negatief zijn. Dat is gewoon zielig. Het is nog maar een kind, die kan er niks aan doen.”

Bron: AD, Beeld: The Voice

Laatste nieuws

Zie ook