Waarom je gevonden geld beter op straat kunt laten liggen

Grote kans dat wanneer jij een briefje van 20 euro op de grond ziet liggen en er niemand te bekennen is, je het in je za...

Lees ook

Grote kans dat wanneer jij een briefje van 20 euro op de grond ziet liggen en er niemand te bekennen is, je het in je zak steekt. Je hebt het immers gevonden en niet gestolen, dus je zou zeggen dat er niets aan de hand is. Tóch zou je ermee op moeten passen, zo bewijst het verhaal van de 23-jarige Nicole Bailey.

Politie

Toen de Britse vrouw over straat liep en 20 pond vond, was er niemand te bekennen bij wie het uit de zak gevallen was. Nietsvermoedend stak ze het briefje in haar zak, niet wetende dat een man kort ervoor zijn 20 pond op de grond had laten vallen na het pinnen. Hij maakte een melding bij de bank en op camerabeelden was te zien hoe Nicole het geld pakte. Reden genoeg om de politie (!) in te schakelen. De vrouw werd verhoord, maar ontkende in eerste instantie dat ze het geld meegenomen had. Toen ze werd geconfronteerd met de camerabeelden, kon ze er echter niet meer omheen. Nicole kreeg een strafblad wegens deze ‘onschuldige’ daad én een geldboete van 175 pond.

Pakken wat je vindt, is dus minder onschuldig dan je denkt…

Bron: Libelle, Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook