Door dit in je dieet aan te passen, kun je het geslacht van je baby beïnvloeden

Op het internet kun je vaak broodje aap verhalen lezen over hoe je het geslacht van je baby zou kunnen beïnvloeden. Nooi...

Op het internet kun je vaak broodje aap verhalen lezen over hoe je het geslacht van je baby zou kunnen beïnvloeden. Nooit was het bewezen dat je door die trucjes juist een jongetje of een meisje zou kunnen krijgen, maar daar is nu verandering in gekomen. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat de vrouw het geslacht van de baby kan beïnvloeden door zich aan een bepaald dieet te houden. Gender consulent Annet Noorlander vertelde erover bij RTL Late Night.

Geslacht

Volgens Annet kun je de kans op het gewenste geslacht van de baby wel degelijk beïnvloeden. Annet: “De vrouw moet van tevoren een strikt dieet volgen in de maanden voor ze zwanger wordt. Dit is wetenschappelijk bewezen. Dat dieet draait om vier mineralen. Voor een dochter moet je meer calcium en magnesium eten en juist minder kalium en natrium en voor een jongetje is het net omgekeerd.”

Mannelijk of vrouwelijk

Maar hoe zit dat dan precies, aangezien het geslacht van de baby wordt bepaald door de zaadcel van de man? Ook daar heeft Annet het antwoord op. “Ja, je hebt mannelijke en vrouwelijke zaadcellen, maar het is de vrouwelijke eicel die verandert. Daardoor gaat de eicel selectief een vrouwelijke zaadcel aantrekken voor bevruchting. Waarom denk ik dat? Ik heb een vrouw gehad die bij mij was om zwanger te worden, maar dat lukte niet. Toen kwam ze in een IVF-traject terecht en heeft al die tijd het dieet heel strikt gevolgd en van haar werden de embryo’s op geslacht beoordeeld. Normaal doen ze dat niet, maar zij kwam met het onderzoek in aanraking en van de 13 embryo’s waren er 10 vrouwelijk en 3 mannelijk.”

Lees ook: Vrouw besluit zwangerschap door te zetten om speciale reden

Bron: Happy in Shape Beeld: RTL, iStock

Laatste nieuws