Luister jij naar Beyoncé’s muziek? Dat zegt dit over je

Staan jouw afspeellijsten op Spotify vol met nummers van Beyoncé en luister je haar hits het liefst de hele dag? Dan heb...

Lees ook

Staan jouw afspeellijsten op Spotify vol met nummers van Beyoncé en luister je haar hits het liefst de hele dag? Dan hebben onderzoekers geen goed nieuws voor je, al vinden wij de onderzoeksmethode en uitkomsten nogal questionable.

Intelligentie

Het idee van het onderzoek is op zich interessant en op de hamvraag zouden we graag antwoord hebben. Virgil Griffith besloot namelijk te onderzoeken wat je muzieksmaak zegt over je intelligentie. Dit deed de onderzoeker door schoolprestaties van studenten van verschillende Amerikaanse scholen door te spitten en naast hun Facebook-likes en -interesses te leggen. Hieruit bleek dat mensen die naar muziek van Queen Bey luisteren, niet een bijzonder hoog IQ hebben. Say what?!

Dit is niet de enige artiest die in het lijstje werd opgenomen. Ook over de intelligentie van mensen die naar bijvoorbeeld Kanye West, Kelly Clarkson of U2 luisteren, heeft de onderzoeker iets te zeggen. De tabel die uit het onderzoek kwam rollen, vind je hier.

Anyway, wij blijven lekker naar Beyoncé luisteren, hoor.

Dit product houdt Beyoncé’s huid jong en stralend >

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook