Modehuis BCBG Max Azria vraagt faillissement aan

Grote sterren als Selena Gomez en Drew Barrymore werden regelmatig in de creaties van het Amerikaanse modehuis BCBG Max...

Lees ook

Grote sterren als Selena Gomez en Drew Barrymore werden regelmatig in de creaties van het Amerikaanse modehuis BCBG Max Azria gespot, maar dat lijkt nu officeel verleden tijd te zijn. Het designermerk staat er namelijk allesbehalve goed voor.

Schulden

Zo werd gisteren bekend dat het label wat ooit werd opgericht door de Tunesische modeontwerper Max Azria faillissement heeft aangevraagd. Het ging al langere tijd niet goed met het bedrijf, waardoor er zware schulden en achterstallige betalingen ontstonden. Doordat er nu faillissement is aangevraagd, worden de 200 winkels in Amerika mogelijk allemaal gesloten.

Winkels

Daarmee lijkt het sprookje wat 28 jaar geleden begon aan zijn einde te komen. Het modehuis opende zowel eigen winkels als shop-in-shops bij de populaire retailers als Saks Fifth Avenue en Bloomingdale’s. Hoewel het designermerk in Amerika waarschijnlijk helemaal zal verdwijnen, zal het proces naar verwachting nog ongeveer zes maanden duren. Tot die tijd zullen de winkels van BCBG nog open blijven.

Lees ook: Modehuis Givenchy brengt populaire Rottweiler-print terug

Bron: FashionUnited Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook