Ouders zelfmoordpiloot Andreas Lubitz twijfelen over schuld zoon

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat alle 150 inzittenden van een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij om...

Lees ook

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat alle 150 inzittenden van een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij om het leven kwamen. De 27-jarige piloot Andreas Lubitz bleek verantwoordelijk voor deze vreselijke gebeurtenis, toen bekend werd dat hij het toestel opzettelijk de bergen in dreef. Toch twijfelen zijn ouders aan de officiële lezing van het drama.

Brief

In een brief aan de Duitse krant Welt am Sonntag laten de ouders van Andreas weten te twijfelen aan de rol van hun zoon in het verschrikkelijke drama. “Na het ongeluk zitten we nog met veel onbeantwoorde vragen, merkwaardige feiten en twijfel over de officiële lezing van de gebeurtenissen. We doen hier momenteel onderzoek naar”.

Geconfronteerd

Hoewel het niet precies duidelijk is waar de ouders aan twijfelen en welke feiten onderzocht worden, zijn de nabestaanden van de slachtoffer woest over de brief van Andreas’ ouders. “Voor nabestaanden is het heel stressvol om te worden geconfronteerd met zulke verdenkingen. Dat de ouders van Andreas Lubitz hier vatbaar voor zijn is vanuit menselijk oogpunt wel te begrijpen, want het lijdt de aandacht af van hun zoon”, vertelt advocaat Elmar Giemulla. Zij staat verschillende nabestaanden bij en vertelt dan ook dat zij het gevoel hebben dat de ouders van Andreas de daad van hun zoon ontkennen.

Toch laat de luchtvaartmaatschappij weten geen twijfels te hebben over de officiële lezing. “Het onderzoek van de autoriteiten heeft duidelijke resultaten opgeleverd. Wij hebben geen enkele reden om aan die resultaten te twijfelen”.

Lees ook: Overlevende vliegramp Colombia: ‘Piloot zei niks’

Bron: RTL Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook