Dit gebeurt er met je vagina als je geen seks meer hebt

Het is natuurlijk al jaren bekend (en wetenschappelijk bewezen) dat seks goed is voor je gezondheid: van een goede nacht...

Lees ook

Het is natuurlijk al jaren bekend (en wetenschappelijk bewezen) dat seks goed is voor je gezondheid: van een goede nachtrust tot een beter immuunsysteem en van calorieën verbranden naar een beter humeur. Maar wat nu als je even geen seks kunt hebben omdat je bijvoorbeeld geen bedpartner hebt? In dat geval gebeuren er, volgens Self Magazine, allerlei dingen met je vagina waar je geen weet van had. We noemen de drie belangrijkste bevindingen even voor je op, zo laat Happy in Shape weten.

Komen ze:

1. Je vagina wordt absoluut niet strakker
Dit is een mythe. De huid rondom je vagina wordt niet strakker, maar het kan wel gebeuren dat je de het gevoel hebt dat de boel wat strakker is down under de eerstvolgende keer dat je weer seks hebt. Dit zou kunnen komen van de spanning, omdat je een tijdje uit de ‘roulatie’ bent geweest. Als het vervelend is, kun je altijd iets van glijmiddel gebruiken.

2. Het duurt misschien wat langer om een orgasme te krijgen
De spanning komt ook bij dit puntje weer om de hoek kijken. Het heeft even tijd nodig voor je weer helemaal vertrouwd bent en je je weer kunt laten gaan in bed.

3. Je menstruaties worden erger
Het is wetenschappelijk bewezen dat orgasmes helpen tegen menstruatiepijn. Als je geen orgasmes hebt, kunnen de krampen dus toenemen. Mocht je geen bedpartner hebben, dan kun je dit probleem natuurlijk ook zelf oplossen.

Lees ook: Real life: ‘Ik had 7 jaar geen sex, dit was wat er gebeurde toen ik het weer deed’

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook