ZARA onder vuur door nieuwe campagne

Normaal gesproken heeft iedereen alleen maar lovende woorden over ZARA, maar dit keer krijgt de Spaanse kledingketen een...

Lees ook

Normaal gesproken heeft iedereen alleen maar lovende woorden over ZARA, maar dit keer krijgt de Spaanse kledingketen een flinke bak kritiek over zich heen.

Kritiek

De kledingketen lanceerde de ‘Love your curves’-campagne, maar deze viel niet bepaald in de smaak. Zo vielen veel mensen over de modellen die werden gebruikt, want niemand spotte enige rondingen bij de meisjes. Hoewel de collectie in Spanje en Groot-Brittannië al sinds begin vorige maand in de winkels ligt, komt de kledinglijn nu pas ter sprake. De Ierse radiopresentator Muireann O’Connell spotte de campagne en plaatste er een foto van op Twitter, wat leidde tot enorm veel kritiek.

Jonge meiden

Zo worden de modellen door verschillende mensen vergeleken met eetstokjes en zegt de ander dat je een vergrootglas nodig hebt voor hun rondingen. Maar wat iedereen het meest dwars zit, is dat jonge meiden hier een vertekend beeld van zouden krijgen.

Lees ook: De ZARA afdeling die fashion editors geheim proberen te houden

Bron: Lindanieuws.nl Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws

Zie ook