Moeder bevalt twee keer in zeven dagen tijd

Een Chinese vrouw die zwanger was van een drieling is naar verluidt twee keer in zeven dagen tijd bevallen, omdat haar w...

Een Chinese vrouw die zwanger was van een drieling is naar verluidt twee keer in zeven dagen tijd bevallen, omdat haar weeën stopten na de geboorte van haar eerste baby. De moeder, waarvan enkel bekend is dat haar achternaam Chen is, verwelkomde haar tweelingdochters op 28 februari, terwijl ze op 21 februari van haar zoon beviel, zo laat People’s Daily Online weten. Chen’s verloskundige, die al ruim 20 jaar in het vak zit, zei dat ze in haar hele carrière nog nooit zoiets had meegemaakt.

1, 2, 3

De kinderwens van de vrouw en haar man ging maar niet in vervulling, maar dankzij een IVF-behandeling was de vrouw toch eindelijk in verwachting en wel van een drieling. Op 21 februari, toen Chen zo’n 30 weken zwanger was, braken haar vliezen en werd ze naar het People’s Hospital van Yichang gereden. Niet veel later zette ze een zoon op de wereld die nog geen drie pond woog, als gevolg van de vroeggeboorte. Toen haar zoon er eenmaal was, stopten Chens weeën. Haar verloskundige besloot dat het veiliger was voor de twee meisjes om in de buik van hun moeder te blijven. Op 27 februari om tien uur in avond voelde Chen opnieuw weeën en een dag later kon ze haar twee dochters eindelijk in haar armen sluiten. Verloskundige Chen Aihua legt aan Chinese media uit hoe de drie baby is zeven dagen na elkaar geboren konden worden. Chen was zwanger van een dichorionische drieling, wat betekend dat twee van de drie baby’s een placenta deelden en één een eigen placenta had. Alle drie de baby’s zijn veel te vroeg geboren, zij blijven daarom voor onbepaalde tijd onder toezicht van de neonatale zorgeenheid.

Lees ook: Zien: 7 maanden oude baby met enorme bos haar gaat viral

Bron: The Mirror, DailyMail, BEeld: iStockphoto

Laatste nieuws