Waarom je nooit je haar zelf thuis moet blonderen

Je haar zelf onder handen nemen om wat centen te besparen; grote kans dat je dit ook weleens hebt gedaan. Maar je haar z...

Lees ook

Je haar zelf onder handen nemen om wat centen te besparen; grote kans dat je dit ook weleens hebt gedaan. Maar je haar zelf verven is en blijft een ding, want er kan zoveel mis gaan. En er wordt vaak genoeg gewaarschuwd om het aan een professional over te laten. Haarstylist Olivia Finamore doet er nog een schepje bovenop.

Don’t D.I.Y.

Olivia deelde een video met de wereld waarin ze gebruik maakt van extensions gemaakt van human hair om te laten zien wat er gebeurt als je je haar te vaak bleekt. “Welkom bij don’t do this at home”, begint ze de video. “Als je je haar te vaak bleekt, is dít wat er gebeurt”, zegt ze terwijl ze de ene streng haar na de andere van de extensions af trekt. “Als je de waterstofperoxide te lang laat zitten of als je de waterstofperoxide aanbrengt op zwarte haarverf dat uit een doosje komt, dan kan dit jou overkomen. Dus doe het niet.”

“Op de instructies van de meeste bleekmiddelen valt te lezen dat je het zo’n 20 minuten op je hoofd moet laten zitten óf net zo lang tot je tevreden bent met de kleur. Maar voor het gros is 20 minuten niet lang genoeg”, aldus Olivia. “Het grootste probleem is dat haarstylisten heel veel geld neerleggen om te leren over verschillende haartypen en hoe je deze moet behandelen, maar de bleekmiddelen uit een doosje is one size fits no one, geloof mij maar. De video is inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken en wordt massaal gedeeld. Je bekijkt ‘m hieronder.

Lees ook: Deze vrouw dacht haar haar blond te verven, maar wat er toen gebeurde…

Beeld: iStock, Facebook

Laatste nieuws

Zie ook