Onthuld: Dit is de beste dag voor een eerste date

Binnenkort een eerste date op de planning staan? Let dan goed op! De kans is namelijk groot dat je je afspraak moet vers...

Lees ook

Binnenkort een eerste date op de planning staan? Let dan goed op! De kans is namelijk groot dat je je afspraak moet verschuiven. Datingwebsite Tawkify heeft onderzoek gedaan naar de perfecte dag én natuurlijk ook de slechtste dag voor een eerste date.

Onderzoek

Het bedrijf analyseerde duizend verschillende dates die door bedrijfsmedewerkers in 2017 ingepland werden. Daarbij werd gekeken naar de dag waarop de date plaatsvond en het tijdstip. Een afspraakje werd geslaagd genoemd als er werd ingestemd om nog een keertje iets te gaan doen. Kortom: date nummero twee.

Slechtste dag

Wat bleek? Als jullie date ingepland staat op een donderdagavond kun je ‘m beter verzetten. Volgens de datingexperts van het bedrijf hunkeren singles op donderdagavond namelijk naar het weekend. En dat niet alleen: ook naar alle interessante personen die ze dan mogelijk zouden kunnen ontmoeten.

Beste dag

Dan vraag je je waarschijnlijk af: welke dag dan wel? Dat zijn er gelukkig twee: zaterdag (aan het eind van de middag) en op dinsdagavond! Wie op deze dagen op date gaat, zou volgens het onderzoek zelfs tot 30% meer kans hebben op een vervolgafspraakje. En het voordeel van zaterdagmiddag is natuurlijk ook dat je de avond niet op hoeft te geven aan een eerste date die misschien wel behoorlijk kan tegenvallen.

Lees ook:

Bron: Nieuwsblad, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook