’13-jarige Amsterdammer verwarde aanstekergas met lachgas’

De 13-jarige Ouahib Omri overleed gisteren na het inademen van aanstekergas. Zijn oude bassischool geeft een update...

Lees ook

De 13-jarige Ouahib Omri overleed gisteren na het inademen van aanstekergas. Zijn oude bassischool geeft een update.

Aanstekergas

Hoewel eerst het verhaal ging dat de Amsterdamse jongen aan lachgas overleed, bleek het later om aanstekergas te gaan. Volgens Francesca Hand, directeur van de Theo Thijssenschool, verwarde de jongen en zijn vrienden aanstekergas met lachgas.

“Ouahib heeft afgelopen zaterdag met vriendjes lachgas gebruikt. Zondag wilden zij dit nogmaals doen. Ze hebben toen butaangas gebruikt in de veronderstelling dat dit hetzelfde effect zou geven als lachgas. Dit is Ouahib fataal geworden”, schrijft ze in een mail naar de oudervereniging. De drie broertjes van Ouahib zitten nog op de Theo Thijssenschool.

Wisselende verhalen

Hoe het precies is gegaan, is nog niet duidelijk. De rector van de middelbare school van Ouahib laat weten: “De verhalen zijn wisselend. Een aansteker, ballonnen. We weten het niet precies maar we willen het snel zeker weten, om bijvoorbeeld snel alle leerlingen voor te lichten dat ze dit niet moeten doen.”

De familie wil hun zoon naar verluidt in Marokko begraven. Helaas hebben ze hier de financiële middelen niet voor. Via de basisschool kunnen andere ouders geld doneren om het gezin te helpen.

Laatste nieuws

Zie ook