Waarom het eigenlijk geen goed idee is om je was in huis op te hangen

Als je geen droger in huis hebt, ben je al snel geneigd je was in huis op te hangen aan een droogrek. Niet heel gek en v...

Lees ook

Als je geen droger in huis hebt, ben je al snel geneigd je was in huis op te hangen aan een droogrek. Niet heel gek en volkomen onschuldig, zou je denken. Toch is niets minder waar. Dat blijkt uit onderzoek van The Asthma Society of Ireland.

Schimmel

Als je je was vaak binnenshuis laat drogen, zorgt het ervoor dat de lucht in je huis tot 30 procent vochtiger wordt waarna er schimmel in je huis kan ontstaan. “Vochtige omgeving stimuleert de groei van schimmels die sporen vrijgeven. Die sporen kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen”, legt Pheena Kenny uit van het Astma Society of Ireland. “Schimmel en schimmelsporen zijn vaak onzichtbaar voor het blote oog. Voor mensen met astma, die gevoelig zijn voor schimmelsporen zijn, kan het de symptomen van astma alleen maar verergeren. Daarnaast kunnen deze schimmels ook een negatief effect hebben op de huid.” Kenny stelt voor om de was daarom zoveel mogelijk in de buitenlucht te laten drogen óf in een overdekte ruimte die goed geventileerd.

Lees ook: Waarom je direct je gordijnen moet openen als je wakker wordt

Bron: The Asthma Society of Ireland, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook