Het emotionele verhaal achter een vrouw die na twee uur al ontslag nam

De eerste dag bij een nieuwe job is er altijd één die je bij blijft. Van het stressen bij je kledingkast in de ocht...

Lees ook

De eerste dag bij een nieuwe job is er altijd één die je bij blijft. Van het stressen bij je kledingkast in de ochtend tot het onthouden van alle namen; het is altijd een beetje spannend. Lizzie Steel kan erover mee praten, al verliet zij het pand alweer na twee uur. Ze heeft namelijk last van een acute angststoornis.

Werkdag

“Vandaag om 08:30 uur begon ik bij mijn nieuwe baan Om 10:45 verliet ik mijn nieuwe werkplek. Om 10:52 uur arriveerde ik huilend en wel bij mijn moeders huis en anderhalf uur later mailde ik mijn nieuwe werkgever en diende ik mijn ontslag in”, begint de 30-jarige Lizzie met haar emotionele verhaal. Zo vervolgt ze dat dit zeker niet de eerste keer was dat haar eerste werkdag totaal verkeerd afliep.

Lastig

De blikken die ze krijgt als ze haar verhaal doet zijn dan ook altijd hetzelfde. “Het is moeilijk uit te leggen” is Lizzie’s standaard antwoord geworden. “Het is moeilijk aan anderen uit te leggen hoe ik me voel, wanneer ik mezelf niet eens begrijp. Daarnaast is het lastig uit te leggen dat ik had gehoopt dat het anders was afgelopen, terwijl ik zelf degene ben die het veroorzaakt”.

Nerveus

Lizzie kampt dan ook al sinds haar twintigste met acute paniekaanvallen en nog steeds beïnvloed het haar leven. Hoewel ze ‘s ochtends een raar gevoel in me buik had en het liefst thuis wilde blijven, ging ze toch. “Het is normaal om nerveus te zijn op je eerste nieuwe werkdag. Maar het is niet normaal dat je het gevoel hebt dat je niet meer kan ademen, dat de muren dichterbij komen en dat je begint te huilen”.

Het leven met acute paniekaanvallen is voor Lizzie tot op de dag van vandaag een verschrikkelijke struggle. “Ik heb geprobeerd het te verslaan, ik heb geprobeerd erboven te staan en ik heb geprobeerd het te accepteren. Maar vandaag had het me opnieuw te pakken en stopte ik met mijn nieuwe baan na twee uur en een kwartier”.

Lees ook: Achter ‘het mooiste meisje van de klas’ schuilt een heftig verhaal

Bron: Marie Claire UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook