Dit is de echte naam van Jesse Klaver

Politicus Jesse Klaver wordt door velen gezien als een open boek, maar mensen trekken zijn achternaam flink in twijfel....

Lees ook

Politicus Jesse Klaver wordt door velen gezien als een open boek, maar mensen trekken zijn achternaam flink in twijfel.

Echte naam?

Tijdens het Carré-debat op zondagavond was Klaver namelijk de meest gegoogelde partijleider. Kijkers thuis wilden weten wat zijn afkomst, leeftijd en standpunten waren, maar ook wie zijn vader is en voorál wat zijn ‘echte naam’ is. Mensen kwamen erachter dat hij een Indische moeder heeft en een Marokkaanse vader heeft, men zet daarom vraagtekens bij zijn naam. “Ik ben half Marokkaans, ja. Ik ben zonder mijn vader opgegroeid, dus ik heb niet heel veel van die cultuur meegekregen. Op Internet zie je nu steeds vaker dat mensen voorbij komen die twijfelen over of mijn naam wel echt Jesse Klaver is. Ik heb mijn moeders achternaam. Ik ken mijn vader niet, dat is allemaal prima, maar dit is mijn echte naam: Jesse Feras Klaver.

Bizar

Dat de suggestie wordt gewekt dat ik zou liegen, vind ik zo bizar. Hoe komt het in je op om het te denken?”, vertelde hij aan BNR. Op de vraag of hij zich schaamt om de achternaam van zijn vader te gebruiken is Jesse heel kort: “Dat is dus echt de grootste hoax ever, dat is totale onzin. Laat ik dat nou maar ook gelijk de wereld uit helpen, voor de mensen daar in doorgaan.”

Lees ook: Herkenbaar? Zo is het om op te groeien in Nederland

Bron: RTL, BNR, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook