Tiener verliest deel van gezicht na infectie

Wat begon als een routineklus bij de tandarts, liep uit op een gigantisch drama. De 18-jarige Cambodjaanse Suth Ret liet...

Lees ook

Wat begon als een routineklus bij de tandarts, liep uit op een gigantisch drama. De 18-jarige Cambodjaanse Suth Ret liet haar tand trekken, maar door een bacteriële infectie is de helft van haar gezicht inmiddels weggevreten.

Bacterie

Ret liet enkele maanden geleden haar tand trekken, maar de vrouw verzorgde de wond niet goed wat resulteerde in een bacteriële infectie in haar onderhuidse weefsel. Een vleesetende bacterie nestelde zich in haar lichaam die de haar huid en zelfs haar schedel compleet wegvrat. Ze belandde niet veel later in het ziekenhuis en woog slechts 38 kilo.

Crowd funding

Duitse chirurgen kijken nu of het nog mogelijk is om haar gezicht te herstellen. De Canadese Yulia Khouri kreeg de foto’s van het meisje onder ogen en heeft een crowdfunding actie opgezet om geld in te zamelen voor de herstellende operaties. “Onvoorstelbaar maar waar: Suth is alle tijd bij bewustzijn geweest en heeft dus alles gevoeld”, vertelt de Canadese. “Ik kan me niet voorstellen hoeveel pijn ze moet hebben gehad.”

Bron: ZE.nl, DailyMail, iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook