Real life: ‘Mijn beste vriendin werd vermoord door een jaloerse gek’

Acht jaar geleden werd Kelly Balmaakers in een hotelkamer doodgeschoten door haar vriend. Haar beste vriendin Aukje Blan...

Lees ook

Acht jaar geleden werd Kelly Balmaakers in een hotelkamer doodgeschoten door haar vriend. Haar beste vriendin Aukje Blankers (31) mist haar nog elke dag.

Vriendinnen

“Kelly en ik leerden elkaar op de middelbare school kennen. We waren dezelfde types. Ze was vrolijk, uitbundig en had een eigen wil. We hadden allebei geen zin in de lessen, dus we waren vooral aan het kletsen. Na ons eindexamen ging ik verder leren, maar Kelly begon een eigen snackbar. Hoewel we elkaar niet meer dagelijks zagen, bleven we goed bevriend. In het weekend gingen we nog steeds samen de kroeg in en we sms’ten en belden vaak. Maar dat veranderde het laatste halfjaar van haar leven. Kelly trok zich terug en reageerde minder op mijn berichten.”

Blauw oog

“Op een dag kreeg ik een sms van haar die duidelijk niet voor mij bedoeld was. Iets met: ‘Ik hou ook heel veel van jou.’ Toen ik vroeg of ze soms een nieuw vriendje had, reageerde ze ontkennend: ‘Nee joh, voor mij voorlopig echt geen kerel!’ Ik weet ook nog dat ze een keer voor mijn deur stond met een blauw oog. Ze had tijdens hockey een bal tegen haar oog gekregen, beweerde ze. Ik had geen enkele reden om aan haar woord te twijfelen. Want ik had er geen idee van dat ze stiekem iets met Marco had gekregen, een fout figuur uit ons dorp.”

Voorgevoel

“De laatste keer dat ik Kelly zag, was op mijn verjaardagsfeestje. Ze maakte een opgejaagde indruk. Ze zat continu op haar telefoon te kijken en was ineens een uur verdwenen om sigaretten te halen. Ik kreeg geen hoogte van haar. Uiteindelijk vertrok ze met een vage smoes. Achteraf denk ik dat Marco haar ergens stond op te wachten en eiste dat ze met hem meeging. Hij was erg bezitterig en wilde niet dat Kelly met andere mensen omging, zo bleek later. Toen ze wegging gaf ze mij een dikke knuffel. Opmerkelijk, want dat deed ze nooit. Misschien had ze een voorgevoel. Ik denk dat ze toen al probeerde om aan Marco’s tentakels te ontsnappen, en dat ze bang was dat het slecht zou aflopen.”

Vermoord

“Een week later lag ik ’s morgens nog in bed toen mijn mobiel overging. Ik had nog geen zin om op te staan, dus nam niet op. Toen ging de telefoon beneden. Mijn moeder nam op – ik woonde in die tijd nog thuis – en ik hoorde haar zeggen: ‘Hè? Dat kan toch niet?’ Dat maakte me nieuwsgierig, dus ik liep naar beneden. ‘Kelly is vermoord’, zei mijn zus.”

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER voor €0,49 via Blendle.

Laatste nieuws

Zie ook