Vrouw at zeven dagen vegan en dit is wat er gebeurde

Iedereen kent wel iemand in haar omgeving die vegetariër is of alleen geen vis eet, maar het ziet ernaar uit dat ook het...

Lees ook

Iedereen kent wel iemand in haar omgeving die vegetariër is of alleen geen vis eet, maar het ziet ernaar uit dat ook het veganisme steeds populairder wordt. Voor veel mensen toch net een brug te ver, want ook kaas moet je voortaan laten voor wat het is. Maar wat nou als je het één week probeert. Courtney Livingston ging de uitdaging aan.

Vooroordelen

Het veganisme is vooral bij vrouwen populair, want mannen en vlees zijn in de meeste gevallen toch wel onafscheidelijk. Toch zie je de laatste tijd steeds meer mensen nieuwsgierig worden naar het veganisme. Courtney besloot al haar vooroordelen aan de kant te schuiven en er voor de volle honderd procent voor te gaan. “Voor iemand die vooral veel kip, vlees en proteïnerepen eet, wist ik dat het een flinke uitdaging zou gaan worden”.

Futloos

Na wat onderzoek gedaan te hebben naar wat ze wel en vooral ook niet mocht eten, besloot de volgende dag aan haar zevendaagse vegan-dieet te beginnen. “De avond ervoor voelde ik me erg opgeblazen en futloos en deed ik een wanhopige poging om mijn acne te verminderen. Ik was echt klaar voor verandering”.

Migraine

Toch viel het haar zwaarder dan verwacht. “Aan het einde van de eerste dag kreeg ik last van migraine. Ik twijfelde om mijn veganistische levensstijl op te geven”. Ook de tweede dag had ze nog steeds last van hevige hoofdpijn, maar ondanks dat besloot Courtney toch door te gaan. En met resultaat, want na die twee ellendige dagen voelde ze zich energieker dan ooit. “Aan het einde van de week voelde ik me niet langer opgeblazen, was mijn acne aanzienlijk minder en was ik bijna twee kilo kwijt”.

Best wel de moeite waar dus om het eens een weekje uit te proberen. Durf jij het aan?

Lees ook: Vrouw halveert gewicht door speciale app

Bron: Elite Daily Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook