Dit is de grootste fout die je kunt maken tijdens je dieet

Inmiddels zitten we alweer in de derde maand van 2017 en is de kans groot dat je jouw goede voornemens (deels) hebt late...

Lees ook

Inmiddels zitten we alweer in de derde maand van 2017 en is de kans groot dat je jouw goede voornemens (deels) hebt laten varen. Wil je ze weer oppakken en toch weer wat kilootjes kwijt? Dan is er één ding dat je niet meer – of in ieder geval minder – zou mogen doen, namelijk tafelen met vrienden.

Dieetfout

Het is natuurlijk hartstikke gezellig: een tafel vol eten, wijntje erbij én een stel vrienden. Echter, dit zou de grootste valkuil zijn als je op dieet bent, ook als er niet alleen maar friet en snacks op tafel staan. Gedurende een jaar observeerde de Amerikaanse gezondheidsorganisatie een groep van 150 mannen en vrouwen met overgewicht – met een gemiddeld BMI van 34. Hun gegevens werden gevolgd door middel van een app. Hierin moesten de proefpersonen iedere dag aangeven wat ze aten en zich aan een bepaald aantal calorieën houden. Daarnaast moesten ze een vragenlijst invullen over dineren met vrienden: waren ze bijvoorbeeld sneller geneigd iets ongezonds te eten of een extra keer op te scheppen?

Uit dit onderzoek blijkt dat mensen 60 procent meer geneigd waren om iets te eten wat eigenlijk niet binnen hun dieet past wanneer ze met anderen aan tafel zitten. Dit geldt zowel voor thuis dineren met vrienden als uiteten gaan. Dit zouden echter niet de enige momenten zijn waarop we in de verleiding komen om iets ongezonds of te veel te eten: ook de lunch op werk en een snelle hap wanneer je onderweg bent, zijn niet heel bevorderlijk voor je dieet. Hierbij zou je dertig tot veertig procent meer eten dan eigenlijk zou mogen.

Bron: GVA, Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook