De vergeten talentenjacht winnaars van de afgelopen jaren

In Nederland word je overspoeld met talentenjachten op muzikaal gebied. Zo is Idols tegenwoordig weer terug van weggewee...

Lees ook

In Nederland word je overspoeld met talentenjachten op muzikaal gebied. Zo is Idols tegenwoordig weer terug van weggeweest, weten talenten ons elke keer weer te verassen bij The Voice en was ook X Factor één van de programma’s waar we voor thuis bleven. Vaak is de winnaar van het programma de eerste weken dé ster van het moment, maar horen we daarna nog maar erg weinig van de meeste kandidaten.

Winnaars

Zo zien we Jamai regelmatig op tv, gaat O’G3NE ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival en zien we ook Ben Saunders nog met regelmaat op tv, al is het niet altijd positief. Toch zijn er nog veel meer winnaars van verschillende Nederlandse talentenjachten, maar van hen horen we eigenlijk niks meer. We hebben er even een paar voor je op een rijtje gezet, die je hoogstwaarschijnlijk allang bent vergeten.

1. Rafaëlla Paton

Het zag ernaar uit dat er een veelbelovende carrière op haar lag te wachten, maar niets bleek minder waar. Ze scoorde met het finale nummer Right Here Right Now een nummer één hit, maar daar bleef het dan ook bij. Toch wist ze na een aantal jaar het tv-programma De Beste Zangers van Nederland te winnen en schopte ze het tot de liveshows bij The Voice of Holland. Maar nog een nummer één hit, die heeft ze tot op de dag van vandaag niet meer gescoord.

2. Sharon Kips

Het is alweer tien jaar geleden dat Sharon X Factor wist te winnen, maar een echte carrière kwam er niet echt van. Zeven jaar geleden probeerde ze het weer bij het programma Popstars, waar ze uiteindelijk als derde eindigde. Ook dit leidde niet tot een succesvolle carrière. Tegenwoordig focust Sharon zich dan ook niet meer op het grote publiek, maar reist ze stad en land af om op te treden met haar gospelkoor.

3. Iris Kroes

Ze wist zich te onderscheiden van de rest toen ze samen met haar harp auditie deed bij The Voice. Toch hielp het haar niet om in Nederland door te breken als zangeres, alhoewel ze tegenwoordig wel succesvol is in het theater.

4. Haris Alagic

Je kan je misschien niet meer helemaal herinneren wie deze jongen is, maar in 2013 ging hij er bij X Factor met de winst vandoor. Haris lijkt daarna compleet van de aardbodem te zijn verdwenen, want tot op de dag van vandaag heeft niemand ooit meer iets van hem vernomen.

5. Boris Titulaer

Hij was nog maar 23 toen hij de 22-jarige Maud wist te verslaan in de finale van Idols. De soulzanger kreeg een platencontract en eigenlijk kon er niks meer misgaan. Helaas hebben we na zijn Idols-avontuur veel te weinig van zijn stem mogen horen.

Lees ook: De The Voice-winnaars door de jaren heen

Bron: Radio538, ANP

Laatste nieuws

Zie ook