Vrouw bevalt van zoontje die dubbel zo zwaar is als normaal

Alle pasgeboren baby's zijn natuurlijk wondertjes, maar deze geboorte was wel heel opmerkelijk! Toen de 'klein...

Lees ook

Alle pasgeboren baby’s zijn natuurlijk wondertjes, maar deze geboorte was wel heel opmerkelijk! Toen de ‘kleine’ Kang Kang ter wereld kwam, wisten artsen niet wat ze zagen. Het jongetje was enorm en woog dubbel zo zwaar is als een gemiddelde baby in China.

Enorm

Het babytje werd met behulp van een keizersnede ter wereld gebracht, was 58 cm lang en woog 14,8 pond (omgerekend maar liefst 6,7 kilo). Dat terwijl het gemiddelde gewicht van baby’s bij de geboorte tussen de 2500 en 4500 gram ligt. Zijn vader noemde hem ‘Kang Kang’, wat in het Chinees ‘gezond’ betekent.

Zwangerschapsdiabetes

Volgens de man had de moeder van Kang Kang overgewicht en last van zwangerschapsdiabetes. De – niet zo kleine – baby zou ’te goed zijn geweest in het absorberen van alle vloeistoffen in de buik van zijn moeder’.

Groot = gezond

Dr. Liu, een lokale arts, vertelt aan People’s Daily dat Chinese mommy’s-to-be vaak te veel eten, in de hoop dat zij dan bevallen van een grote baby. Zo is de vader van Kang Kang dolgelukkig met zijn enorme zoon en heeft hij naar eigen zeggen een hoop jaloerse familieleden en buren.

Zwaarste baby ooit

Kang Kang is echter niet de zwaarste baby ter wereld. Volgens het Guinness Book of Records is de zwaarste baby ooit geboren in 1879 in Canada. De jongen woog 10,8 kilo en was 76 centimeter groot, maar leefde slechts 11 uur.

Lees ook: Bizar: Baby wordt twee keer geboren

Bron: Metro UK, Beeld: Istock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook