Nederlands kampioen beachvolleybal had seks met 12 jarige

De 22 jarige professioneel beachvolleyballer Steven van de Velde werd in 2016 veroordeeld tot vier jaar cel, wegens de v...

Lees ook

De 22 jarige professioneel beachvolleyballer Steven van de Velde werd in 2016 veroordeeld tot vier jaar cel, wegens de verkrachting van een 12 jarig meisje. De sporter vertelt aan het AD voor het eerst zijn kant van het verhaal.

Facebook

De volleyballer leerde het meisje kennen via social media. “Ze stuurde me een vriendschapsverzoek en zocht me op in het chatprogramma. Ze vertelde dat ze 16 was, zo zag ze er ook uit. We zochten steeds vaker contact.” Toen het meisje, dat Miss A genoemd wordt, bekende niet 16, maar 12 jaar oud te zijn, was dat even slikken voor Van de Velde. Toch hielden ze contact. Op 2 augustus 2014 reisde de volleyballer af naar Engeland waar hij met het meisje had afgesproken. Tijdens zijn verblijf in Engeland hadden de twee een aantal keer seks, waarna hij weer terugkeerde naar Nederland.

Morning after pil

De zaak kwam aan het licht toen het meisje naar een kliniek ging om een morning afterpil te halen. Omdat het meisje nog geen 13 jaar was, onderzocht de kliniek de zaak en die leidde uiteindelijk naar Van de Velde. Omdat het meisje zo jong was, geldt dat in Groot-Brittanië voor de wet als verkrachting, ook al stemde ze ermee in. “Sinds 3 september 2015 wordt hij gezocht op verdenking van grooming en drie keer verkrachting van hetzelfde meisje”, verklaarde woordvoerder van het Openbaar Ministerie Franklin Wattimena destijds. Toen Van de Velde voor de rechtbank moest verschijnen, bekende hij dat hij drie keer seks met haar had. “Of de seks onder dwang was of niet, maakt niet uit: gezien haar leeftijd is er hoe dan ook sprake van verkrachting”, aldus Wattimena.

Geen monster

Kort daarna kopte Daily Mail: ‘Nederlander bekent dat hij naar Engeland kwam om een 12-jarig Brits meisje te verkrachten, nadat hij haar op Facebook had ontmoet.’ Steven claimt niets te hebben gelezen van wat er in de media over hem is verschenen, maar dat hij van links en rechts wel hoorde dat hij in de media werd neergezet als pedoseksueel. ‘Dat ben ik niet, echt niet. Het is verschrikkelijk dom. Hoe krijg je het voor elkaar, dat is niet te bevatten.” Het hele interview met Steven is HIER te lezen.

Bron: Omroep West, Linda Nieuws, AD, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook