Misskandidate gaat viral na make-uploze foto

Tijdens een missverkiezing zie je vaak de mooiste meisjes over podium paraderen, die ook nog eens precies weten hoe ze h...

Tijdens een missverkiezing zie je vaak de mooiste meisjes over podium paraderen, die ook nog eens precies weten hoe ze het allermooist voor foto’s moeten poseren. Voor Rachel Crawley was het één van haar grootste dromen om ooit met zo’n verkiezing mee te doen, maar er was telkens één ding wat haar tegenhield.

Acne

De 22-jarige Rachel werd in haar tienerjaren meerdere keren gevraagd om mee te doen aan verschillende schoonheidswedstrijden. Toch bleef Rachel ze elke keer weer afwijzen, omdat ze bang was voor alle reacties. “Het werd me een eerste keer gevraagd toen ik 18 was, maar ik had toen totaal geen zelfvertrouwen”, vertelt ze over die periode. Onder die prachtige make-up kampte Rachel namelijk met een zware vorm van acne, waarvoor ze zich zo erg schaamde dat ze vaak thuis bleef en contact met vrienden vermeed.

Make-up

Nu ze vier jaar ouder is, is haar acne een stuk minder. Hoewel ze nog wel een aantal littekens heeft, voelt ze zich anno 2017 veel zelfverzekerder. Maar dat is niet het enige, want ze durfde eindelijk haar grote droom waar te maken. Ze schreef zich in voor een missverkiezing en zit nu zelfs in de finale van Miss Preston 2017. Doordat Rachel nu veel lekkerder in haar vel zit, wil ze op haar Instagram ook de echte Rachel laten zien. In plaats van de vele kiekjes met make-up op, post de 22-jarige nu ook veel make-uploze foto’s.

“Ik wil anderen die hetzelfde probleem hebben een hart onder de riem steken. Er is licht aan het einde van de tunnel. Ik voel niet langer de nood om mijn gezicht te verbergen”. Rachel wil dan ook een inspiratie zijn voor anderen en met haar deelname aan een missverkiezing, is ze al aardig op weg!

Lees ook: Moeder onder vuur na spray tan 3-jarige dochter voor miss-verkiezing

Bron: HLN.be Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws