Bewezen: Dit zijn de slechtste banen voor je nachtrust

Heb jij last van slapeloze nachten omdat jij de stress van de werkvloer meeneemt naar huis? Geen goede zaak. Het US Cent...

Heb jij last van slapeloze nachten omdat jij de stress van de werkvloer meeneemt naar huis? Geen goede zaak. Het US Centers for Disease Control and Prevention was benieuwd naar de banen die het meest schadelijk zijn voor je nachtrust en kwam tot een opvallende uitkomst.

Bellers

Voor het onderzoek van de instelling werden 179.621 werknemers uit meer dan 29 Amerikaanse staten onder de loep gelegd. Hieruit bleek dat telefonisten het ’t zwaarst hadden. Daarnaast zouden mensen die in de openbaar vervoer, horeca of entertainmentsector werken het ook niet makkelijk hebben. Mensen die in de luchtvaart, het onderwijs of management werken hadden het volgens het onderzoek het minst zwaar.

“Dit onderzoek toont aan dat er een verband is tussen je werk en slaap”, aldus co-auteur Taylor Shockey tegenover Huffington Post. “Erg interessant, want een slaaptekort kan heel wat negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.”

Hoe het komt dat werken in het openbaar vervoer ‘zwaarder’ is dan werken in de luchtvaart? “Hoogstwaarschijnlijk komt dat door het beleid: piloten moeten verplicht tien uur rusten tussen de vluchten door, terwijl dat bij machinisten niet het geval is.”

Lees ook: De verschrikkelijkste banen ter wereld onthuld

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws