Bodybuildster bodyshamed vrouw in de sportschool

De Britse bodybuildster Diana Andrews heeft zich een hoop woedende mensen op de hals gehaald, door foto’s die ze op soci...

Lees ook

De Britse bodybuildster Diana Andrews heeft zich een hoop woedende mensen op de hals gehaald, door foto’s die ze op social media plaatste. Tijdens haar gymsessie fotografeerde ze een andere vrouw in de sportschool die op de loopband stond. Love handles, las het bijschrift van het beeld en daar achteraan ‘grapte’ Andrews dat de vrouw vast ook hamburgers aan het bestellen was. Haar actie schoot bij velen in het verkeerde gat en niet veel later zette ze al haar social accounts op privé.

Hamburgers

Maar het kwaad was al geschied, want toch waren de afbeeldingen van de vrouw op de loopband al gedeeld in een Facebookgroep. Daar kregen de foto’s het bijschrift: “Hierdoor durven mensen niet meer naar de sportschool om zichzelf te verbeteren.” Andrews heeft inmiddels haar excuses aangeboden. “Ik realiseer me hoe dom het van me was om deze stomme grap te maken”, schrijft ze. “Het was niet bedoeld als ‘body shaming’ of om iemand pijn te doen.” Andrews legde uit dat ze het grapje over het bestellen van de hamburgers maakte omdat de vrouw aan het bellen was op de loopband.

Emmy Gilmour werkt bij The Recover Clinic, waar ze mensen met een eetstoornis helpt en noemt de foto’s verschrikkelijk. “Dit is een tragisch voorbeeld van hoe vrouwen door de maatschappij worden beïnvloed door elkaar te vergelijken”, vertelt ze aan Huffington Post. “We leven in een tijdperk waarin vrouwen het normaal vinden om kritiek te leveren op een ander. En dat vrouwen zich moeten verontschuldigen voor hoe ze eruit zien.”

Lees ook: Instagrammer reageert op ophef over ’te dunne’ lichaam

Bron: Mirror, RTL, Beeld: iStockphoto, SnapChat

Laatste nieuws

Zie ook