Britse misdaadexpert: ‘Madeleine McCann leeft niet meer’

Het was één van de meest besproken zaken van 2007, toen bekend werd dat de destijds 3-jarige Madeleine "Maddie" McCann o...

Lees ook

Het was één van de meest besproken zaken van 2007, toen bekend werd dat de destijds 3-jarige Madeleine “Maddie” McCann ontvoerd was tijdens een vakantie in Portugal. De jaren daarna hebben al aardig wat theorieën de revue gepasseerd, zijn er miljoenen euro’s neergeteld voor het onderzoek, maar er is tot op de dag van vandaag nog steeds heel veel onduidelijkheid. Misdaadexpert Pat Brown vindt dan ook dat al het geld dat in het onderzoek gestoken wordt, weggegooid geld is. Volgens hem is er namelijk maar één aannemelijke theorie.

Geldverspilling

Nu er opnieuw geld wordt uitgegeven aan het onderzoek, kijkt Brown er nogmaals kritisch naar het onderzoek. Hij noemt de zoektocht naar het meisje een “complete geldverspilling”. Het hoofdbureau van politie in Londen is volgens Brown veel te snel conclusies getrokken en is te snel uit te gaan van een ontvoering. “Hun focus lag meteen op een kidnapper, maar bewijzen van een ontvoering waren er niet. Dat betekent natuurlijk niet automatisch dat Madeleine niet ontvoerd was, maar dat betekent óók niet dat dat wel het geval was. De onderzoekers hadden meer pistes moeten onderzoeken.”

Na de plaats van de misdaad en de volledige zaak geanalyseerd te hebben, is er volgens Pat Brown maar één mogelijke theorie. “Madeleine is dood”, zegt Brown vastberaden. “Het heeft geen zin om daar nog zo veel geld aan te geven. Ze kunnen niks meer doen om het meisje weer tot leven te wekken.” Volgens hem is Madeleine “per ongeluk” om het leven is gekomen en dat haar dood nadien gemaskeerd werd. “Het bewijsmateriaal wijst op een ongeluk door verwaarlozing en mogelijk medicatie. Ik geloof dat het lichaam nadien naar een afgelegen plaats is gebracht en dat het nooit gevonden zal worden.”

Bron: Het Nieuwsblad.be, Mirror, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook