Dit moet je dus wél doen als je acne hebt

Tussen al die vrouwen met een huidje waar je u tegen zegt, zitten er ook veel vrouwen tussen die wat minder blij met hun...

Lees ook

Tussen al die vrouwen met een huidje waar je u tegen zegt, zitten er ook veel vrouwen tussen die wat minder blij met hun huid zijn. Vooral veel jongere vrouwen hebben last van huidproblemen als acne. Vooral erg frustrerend als het extra erg wordt wanneer het net niet uitkomt en het maar niet weg lijkt te gaan. Er zijn de afgelopen jaren veel trucjes bedacht om het te minderen, maar eigenlijk is er maar één ding écht belangrijk.

Witte kop

Je kan natuurlijk smeren met crèmes die je allemaal hetzelfde beloven, maar wat echt belangrijk is vind je niet in een potje. Vaak heb je de neiging om een puistje gelijk uit te drukken zodra je de kans krijgt, maar herinner je je net op tijd dat je dit juist niet moet doen. Toch blijkt dit niet helemaal zo te zijn. Zodra je puistje een witte kop krijgt, kan je het volgens She Finds beter uitknijpen dan laten zitten. Volgens hen kan je je puistje dan beter uitknijpen in plaats van er een bepaald zalfje overheen smeren.

Uitdrogen

Estheticus – kenner van de schoonheidsleer – Amanda Sazone vertelt in een interview met Refinery29 dat het smeren van speciale crèmes of zalfjes geen zin hebben als je puistje niet uitgeknepen is. “Het zal je huid dan uitdrogen, maar nooit in de poriën doordringen”. Wel benadrukt ze dat dit echt alleen geldt als je puistje een witte kop heeft. In alle andere gevallen moet je volgens Amanda je puistje gewoon laten voor wat het is en er zo min mogelijk aanzitten.

Lees ook: Misskandidate gaat viral na make-uploze foto

Bron: She Finds Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook