Deze vrouw zit achter de stem van Siri

Wie kent haar niet? Siri, de personal assistant op de iPhone. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze er in real life uitz...

Lees ook

Wie kent haar niet? Siri, de personal assistant op de iPhone. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze er in real life uitziet?

Vrouwelijke Siri

De Nederlandse Siri is een man, maar de Engelse is een vrouw. En mocht je denken dat het een computerstem is die jou informeert, adviseert en altijd wel in is voor een grapje, dan heb je het mis. Susan Bennett is de vrouw achter de altijd vriendelijke stem van Siri.

Geen idee

De Amerikaanse Susan spreek al jaren en jaren stemmen in voor verschillende opdrachtgevers; van gps-systemen tot vliegtuigmaatschappijen. Ze had in eerste instantie geen idee dat haar stem ook gebruikt was voor Siri. Jaren geleden, in 2005 om precies te zijn, sprak ze materiaal in voor een softwarebedrijf. Ze wist dat het voor telefoonsoftware was, maar had nooit verwacht dat haar stem door miljoenen mensen gehoord zou worden. “Ben jij dit niet”, vroeg een vriendin met een iPhone op een dag aan haar. En jawel, het was inderdaad haar stem. Het was even wennen, maar: “Siri en ik zijn nu vrienden”, laat ze weten.

Zie ook: Kleuter gaat hilarisch gesprek aan met Siri

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook