Blond Amsterdam onder vuur en reageert

Blond Amsterdam, bekend van de kekke illustraties, heeft een hoop woedende mensen op de hals. De dames van Blond maken v...

Lees ook

Blond Amsterdam, bekend van de kekke illustraties, heeft een hoop woedende mensen op de hals. De dames van Blond maken voor alle speciale gebeurtenissen en mijlpalen illustraties die ze delen op social media. De verkiezingen waren dan ook geen uitzondering.

Stemmen

Op de illustratie is een meisje te zien dat op het punt staat te gaan stemmen en de volgende uitspraak doet: ‘Natuurlijk ga ik stemmen, ik vind kleuren zó leuk’, een zeer misplaatste opmerking volgens velen. “Wat ongelooflijk FUCKING dom en denigrerend dit”, “Aletta Jacobs heeft natuurlijk alleen voor ons kiesrecht gestreden omdat ze een rood potlood wilde hebben”, “Ik vind dat ze hun excuses moeten aanbieden…op tv!”, “De vrouwen die honderd jaar geleden hebben gestreden voor ons kiesrecht zouden zich doodschamen bij het zien van zo’n tekening” en “Wow. Anders zet je vrouwen even niet zo neer. Plank flink misgeslagen”, is slechts een greep uit de honderden reacties. Blond Amsterdam heeft inmiddels gereageerd op de commotie: “Het is absoluut niet de bedoeling dat deze tekening zo overkomt. Door middel van zelfspot steken wij de draak met een stereotypering. Het is een grapje. Blond-Amsterdam is groot geworden door en voor vrouwen, het laatste wat wij willen is deze groep belachelijk maken.” Bekijk het beeld hieronder, wat vind jij?

Beeld: Facebook, Blond Amsterdam

Laatste nieuws

Zie ook