Onthuld: Het gemiddelde aantal bedpartners totdat je de ware tegenkomt

Terwijl de één direct de ware tegen het lijf is gelopen, is bij de ander het aantal bedpartners niet op één hand te tell...

Terwijl de één direct de ware tegen het lijf is gelopen, is bij de ander het aantal bedpartners niet op één hand te tellen. Wat is nu ‘normaal’ en hoeveel hebben we er gemiddeld totdat we écht de ware tegenkomen? Britse onderzoekers besloten het uit te zoeken.

The big 8

Een onderzoeksteam uit de UK ondervroeg duizend vrouwen om tot een duidelijke conclusie te komen. Gemiddeld zouden we acht bedpartners hebben totdat we ons gaan settelen. Als we het over leeftijden gaan hebben, zouden we op ons 22e de meeste bedpartners hebben. En dat terwijl de beste sex pas zo’n elf jaar later zou komen.

Niet eerlijk

Er is een kanttekening: uit het onderzoek blijkt namelijk dat 13 procent van de ondervraagde vrouwen niet altijd eerlijk zijn over het aantal bedpartners, ‘omdat ze bang zijn wat anderen zullen denken’. Een mooie uitkomst van het onderzoek? De helft van de deelnemende vrouwen was ouder dan veertig, en veertig procent van hen gaf toe zelfverzekerder dan ooit te zijn in de slaapkamer.

Lees ook: Op deze plek hebben mannen het liefst sex

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws