De onverwachte, maar handige manier om je make-up te verwijderen

Slapen met make-up is een dikke no go, maar wat nou als je geen reinigingsdoekjes meer in huis hebt? Dat hoeft dus helem...

Lees ook

Slapen met make-up is een dikke no go, maar wat nou als je geen reinigingsdoekjes meer in huis hebt? Dat hoeft dus helemaal geen probleem zijn, want wat blijkt? Scheerschuim is de oplossing!

Make-up remover

Het goedje waar mannen normaal gesproken hun baard mee wegscheren, blijkt ideaal te zijn om je make-up mee te verwijderen. Op Instagram laat beautyblogger
Maria Yeager een foto zien waarop ze een laag scheerschuim over haar make-up heen heeft gesmeerd. “Ik wilde kijken of ik met scheerschuim mijn gezicht schoon kon krijgen. En weet je wat, het werkte ook nog eens super goed. Hoe denken jullie erover?”, vraagt ze aan haar volgers.

Veiligheid

Hoe enthousiast Maria ook is, veel volgers heeft ze niet kunnen overtuigen. Zo is het grootste gedeelte voorstander van het gebruiken van een natuurlijk product als kokosolie. Ook vragen sommigen zich af of het wel goed voor je huid is. Cosmetisch dermatoloog Dendy Engelman geeft het verlossende antwoord. “De ingrediënten die voor scheerschuim worden gebruikt zijn getest op de huid, dus het is wel veilig.” Toch adviseert ze het product niet te vaak te gebruiken en kan je het beter helemaal niet gebruiken om je oogmake-up mee te verwijderen. Je ogen zouden er namelijk geïrriteerd van kunnen raken.

Lees ook: Wordt dit de nieuwste beauty-musthave van 2017?

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook