Onderzoek: Op deze leeftijd neemt shoppen bij ZARA af

ZARA is niet voor één bepaalde leeftijd; vrouwen, mannen en kinderen of all ages shoppen bij de populaire winkelketen. M...

ZARA is niet voor één bepaalde leeftijd; vrouwen, mannen en kinderen of all ages shoppen bij de populaire winkelketen. Maar het is natuurlijk niet gek dat als mensen ouder worden, hun smaak ook verandert. Want zeg nou zelf: de kans is groot dat je nu niet meer dezelfde merken draagt als tien jaar geleden. Who What Wear zocht uit op welke leeftijd vrouwen minder bij ZARA gaan shoppen.

25 jaar

Of het nu met leeftijd, een nieuwe carrière of een ander inkomen te maken heeft, uit statistieken is gebleken dat vrouwen op een bepaalde leeftijd minder gaan shoppen bij ZARA. Om te beginnen, blijkt dat de grootste groep ZARA-lovers bestaat uit vrouwen tussen de 23 en 27 jaar. Na 27 jaar wordt shoppen bij het merk minder. Na 33 jaar neemt het pas echt af. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen afhaken ligt op 25 jaar. Wel benadrukken ze dat het vergeleken met andere high fashion merken geen drastische daling is.

Ach, wat maakt het ook eigenlijk uit? We shoppen waar we ons goed voelen!

Lees ook: Hier gaat alle onverkochte kleding van ZARA heen

Bron: Who What Wear, beeld: iStock

Laatste nieuws